Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Příští Světový novinový kongres proběhne v Lisabonu

12. 6. 2017

Příští Světový novinový kongres proběhne v Lisabonu

WAN-IFRA po skončení letošního 69. světového novinového kongresu, který se uskutečnil v jihoafrickém Durbanu, oznámila, že následující 70. světový novinový kongres a 25. světové fórum šéfredaktorů proběhnou ve dnech 6. až 8. června 2018 v portugalském Cascais (předměstí Lisabonu).

Pro informace o kongresu byla zřízena webová stránka www.wan-ifra.org/portugal2018.

Partnerem při pořádání kongresu bude Portugalská asociace vydavatelů (APImprensa). Prezident APIMpresa Joao Palmeiro prohlásil: Věříme, že jen přispějeme k nezapomenutelnému 70. výročí WAN-IFRA, ale také posílíme vztahy mezi portugalskými vydavateli a jejich partnery po celém světě. Děkujeme WAN-IFRA za tuto příležitost poskytnout platformu pro diskusi, ve které občanské skupiny, mezinárodní instituce technologičtí podnikatelé a nové směry podnikání mohou spolupracovat na zachování hodnot svobodného, zdravého a nezávislého tisku v současné společnosti.“

Světový novinový kongres se v Portugalsku uskuteční již podruhé. Poprvé proběhl v Lisabonu v roce 1986. Seznam míst konání všech kongresů WAN-IFRA od roku 1948 je uveden na webové stránce www.wan-ifra.org/node/78299.

zdroj: zpráva WAN-IFRA