Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vyhlášeny vítězky ženské ceny WAN-IFRA 2017

6. 6. 2017

Vyhlášeny vítězky ženské ceny WAN-IFRA 2017

WAN-IFRA vyhlásila před zahájení Světového novinového kongresu, který začne 7. června 2017 v jihoafrickém Durbanu vítězky letošní ceny Women in News Editorial Leadership Award určené pro ženy, které významně podíleli na zapojení žen a ženské tématiky do médií. Letošními vítězkami se staly redaktorky z Egypta a Keňi.

Women in News Editorial Leadership Award je projekt zaměřený na lepší poznání významného přínosu žen jako redaktorů a jimi řízených novin k rozvoji společnosti.

Jednou z oceněných je Karima Kamal – sloupkařka a přispívající redaktorka egyptského deníku Al Masry Al Yom,jež se stala laureátkou pro oblast Středního východu.

Druhou oceněnou je Pamella Sitoni, zahraniční redaktorka Nation Media Group a vedoucí redaktorka The East African, což je týdeník distribuovaný ve Rwandě, Ugandě, Tanzanii, a Keni, jíž byla udělena cena pro oblast Afriky. K udělení ocenění prohlásila, že tato cena je výrazným potvrzením, že svět věnuje pozornost významnému příspěvku žen, které jsou vedoucími mediálních domů, k rozvoji svých zemí, regionů a celého světa. Věří, že jejich příklad bude inspirovat další ženy – žurnalistky, zejména mladé, aby toto úsilí rozvíjely.

Cena Women in News Editorial Leadership Award je součástí Gender and Media freedom Strategy WAN-IFRA, projektu podporovaného švédskou mezinárodní agenturou pro rozvoj Sida.

 

zdroj: www.wan-ifra.org