Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Prohlížeč Google Chrome bude blokovat obtížnou reklamu

5. 6. 2017

Prohlížeč Google Chrome bude blokovat obtížnou reklamu

Jak uvádí ve své zprávě asociace WARC – World Advertising Research Center, potvrdila firma Google, že provádí update svého prohlížeče Chrome, a od začátku příštího roku bude blokovat nejobtížnější reklamu, která moří spotřebitele.

Jako člen Koalice pro lepší reklamu Google oznámil na svém blogu, že reklamy budou odpovídat pravidlům odvětvové skupiny Better Ads Standards a vyzval inzerenty a vydavatele, aby informovali o pravidlech Google.

„Je obecně známo, že lidé odmítají otravnou a vtíravou reklamu na webu, jako například spouštějící se neočekávaně hudbu, reklamu nutící čekat 10 sekund na to, abyste si mohli přečíst obsah stránky“ vysvětlil Sridhar Ramaswamy, SVP Googlu pro reklamu a obchod.

„Tato frustrující zkušenost může některé lidi vést k tomu, že blokuji veškerou reklamu – tj. berou velkou hůl na tvůrce obsahu, novináře, vývojáře webů a videa, kteří jsou závislí na reklamě, která vytváří finance pro to, aby mohli vytvářet obsah“, uvedl dále ve svém blogu.

Ramaswamy dodal, že Google vydá novou Ad Experience zprávu, která má za cíl pomoci vydavatelům porozumět, jak pravidla Best Ads Standards aplikovat na jejich vlastních stránkách. Zpráva také poskytuje seznam reklam, které mohou vydavatelé použít místo těch neodpovídajících standardu.

„Významná většina tvůrců online obsahu financuje svou práci z reklamy. To znamená, že chtějí, aby reklama běžící na jejich stránkách byla působivá, užitečná a zaujala. Aby poskytla, co lidé skutečně chtějí vidět a reagovat na to.“ řekl.

Spolu s poukazem na reklamní standardy Google také odhalil plány, jak vydavatelům pomoci se vyrovnat s celosvětovým nárůstem adblockingu, který se dotýká jejich příjmů.

Nástroj Funding Choices Googlu, který nyní existuje v beta verzi, umožní vydavatelům poslat zprávu uživatelům adblockingu vyzývající je k umožnění příjmu reklamy nebo k zaplacení poplatku prostřednictvím nové verze služby Google Contributor.

Ramaswamy shrnuje: „Věříme, že tyto změny zajistí všem tvůrcům obsahu, malým i velkým, že budou moci pokračovat v udržitelném způsobu své práce s online reklamou“

zdroj: www.warc.com