Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nové možnosti tiskové inzerce. Na inzerátech Miele se objevuje a mizí pára.

1. 6. 2017

Nové možnosti tiskové inzerce. Na inzerátech Miele se objevuje a mizí pára.

Novinový inzerát dokáže leccos – mimo jiné také odstraňovat páru. V případě nového zařízení firmy Miele se v pravém slova smyslu ztrácí pára nad hrncem.

Pod názvem „Dva v jednom“ přináší dodavatel kuchyňského vybavení německá firma Miele kuchyňskou inovaci – indukční vařící plochu s integrovaným zařízením pro odsávání páry. Taková technická novinka si říká také o nový přístup v reklamě.

Německá pobočka agentury McCann, která je od roku 2015 globální agenturou pro Miele, nevsadila tentokrát na pohyblivý obraz v televizi nebo na webu. Je to tiskový inzerát, který ukazuje, jak funguje odsávač páry. Dosahuje se toho technickou novinkou. Prostřednictvím zvláštního nátisku jsou na inzerát naneseny na světlo citlivé pigmenty. Když čtenář otevře příslušnou stránku novin a na inzerát dopadne světlo, ztratí se pára tím, že zmizí z oči pozorovatele tak, jak ji odstraní odsávač par Miele. Při zavření stránky se pigmenty znovu aktivizují a při znovuotevření se celý proces opakuje.

Poprvé byl tento reklamní motiv otištěn v reklamní příloze firmy Miele v deníku Hamburger Morgenpost. Ukázku funkce inzerátu lze zhlédnout zde. 

zdroj: www.die-zeitungen.de