Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Proč Financial Times navýšil marketingové výdaje o téměř třetinu

19. 4. 2017

Proč Financial Times navýšil marketingové výdaje o téměř třetinu

Financial Times utrácí peníze, aby vydělal peníze. V minulých měsících tento vydavatel finančního zpravodajství vlastněný Nikkei zahájil dvě samostatné marketingové kampaně, jednu pro nový víkendový produkt, který nabízí digitální přístup a tištěný výtisk sobotního vydání FT a také samostatnou kampaň Black and White vytvořenou ve spolupráci s agenturou Essence Digital.

K nim se připojila kampaň „Fakta, pravdy“ a čtvrtá kampaň zaměřená na čtenáře spuštěná s několika partnery ve Velké Británii jako součást globální podpory ve vysílání a digitálních médiích. Celkově vzrostly marketingové výdaje Finacial Times o 28 procent na kampaně zaměřené na spotřebitele a o 30 procent na B2B kampaně z roku na rok. To jsou za několik let nejvyšší výdaje na marketing.

Finacial Times utrácí velké sumy, protože železo příležitostí je horké. Američtí vydavatelé jako Washington Post a New York Times zažívají posttrumpovské vzdmutí předplatného a ve Velké Británii Brexit zahájil nárůst od té doby, co premiérka Theresa Mayová podepsala článek 50 na konci minulého měsíce.

Ale Finacial Times je také motivován poznáním, že je tím, co podporuje předplatné a může být tím, co pomáhá prodeji díky programatickému cílení na perspektivní předplatitele. „Náš marketing nyní vypadá, že roste s naší žurnalistikou“, řekl chief media officer Financial Times Darcy Keller. „Část toho, co vede rostoucí investice, je příležitost spojená se zpravodajskými médii.

Keller ví, že pevné zpravodajské momenty mohou podnítit čtenáře, aby se přihlásili k předplatnému. Během víkendu, kdy obyvatelé Británie rozhodovali, zda opustí EU, vzrostlo digitální předplatné o 600 procent z roku na rok. Nyní činí předplatné za tisk a digitální verze celkem 850 000, přičemž digitální předplatné vzrostlo o 14 procent. Takové předplatné je absolutní životní nutností  pro Financial Times, který získává 60 procent svých příjmů z předplatného.

Poslední značková kampaň Financial Times se opírá o naši éru definující příběhy, jako je Trump a Brexit. Ale její kreativní aktiva jsou jen prvním výstřelem v rámci salvy zaměřené na možné předplatitele na webu.

Digitální předplatné začíná na 338 librách za rok.

 

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service