Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Další pokračování Future Media Lab

28. 3. 2017

Další pokračování Future Media Lab

Evropská asociace časopiseckých médií EMMA pořádá 2. května 2017 v Bruselu výroční konferenci projektu Future Media Lab s názvem Vedoucí inovace pro média – jak zajistit pluralitu médií a podporovat věrohodnou žurnalistiku v demokracii.

Letošní konference je koncipována jako pokračování v roce 2016 pořádaného výročního kolokvia o základních právech s názvem „Pluralismus médií a demokracie“, které proběhlo pod záštitou prvního vice-prezidenta Timmermanse, komisaře Oettingera a komisařky Jourové v listopadu v Bruselu.

Letošní Future Media Lab se uskuteční v předvečer Světového dne svobody tisku za spolupráce s Evropskou komisí a představí nejnovější mediální inovativní projekty a bude diskutovat o jejich vlivu na svobodný, nezávislý rozmanitý a rozvíjející se mediální sektor v Evropě a to, jak slouží demokracii. Tato unikátní akce umožňující sdílení poznatků a vytváření kontaktů bude spojena s poznáním mediálních inovací a veřejné politiky ve vysoce interaktivním formátu.

Akce se koná 2. května 2017 od 9.30 do 18.00 hodin v The Square, Panoramatic Hall v Bruselu. Akce je určena mediálním start-upům, mediálním profesionálům, novinářům, dodavatelům technologií, politikům a dalším rozhodujícím osobám z evropského mediálního sektoru.

Na konferenci navazuje od 19.00 hodin pro zvané hosty exkluzivní přátelský večet.

Dne 3. května pokračuje v době od 9,30 do 12.30 hodin Future Media Lab v rámci Světového dne svobody tisku diskusí o cestovní mapě pro tvorbu důvěryhodného obsahu v Evropě pod názvem Future Media Lab, který je součástí programu rozsáhlejší akce formátu world café s názvem Difference Day, který pořádají bruselské univerzity VUB a ULB.

Registrace na 2. května 2017 je k dispozici zde. Program je publikován zde.

Program a registrace na 3. května jsou zde.

 

zdroj: zpráva EMMA