Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Co přinesl druhý den Summitu digitálních inovátorů

21. 3. 2017

Co přinesl druhý den Summitu digitálních inovátorů

Dne 21. března 2017 pokračoval druhým dnem program mezinárodního Summitu digitálních inovátorů (DIS) v Berlíně.

Arnaud de Puyfontaine, CEO Vivendi, představil účastníků pět hlavních aktuálních příležitostí pro tvůrce obsahu. Vyjádřil své přesvědčení, že obsah je králem, ať se jedná o časopisy, knihy, filmy nebo video. Ve svém vystoupení zhodnotil dopady digitalizace na hudební průmysl a představil některé poznatky, které by mohli využít vydavatelé. Jako pět cest, které otevírají pro tvůrce obsahu obrovské příležitosti, označil:

- objem – nikdy dříve nebylo k dispozici takové množství obsahu, jako je v současnosti. Na Youtube je umístěno každou minutu 100 hodin videa,

- přístup – je možné proniknout ke konzumentům obsahu kdykoliv a kdekoliv a zároveň denní sledovanost médií roste.

- personalizace – spotřebitelé si vytvářejí vlastní balíčky obsahů a služeb

- agregace – je tu příležitost opakovaného využití obsahu prostřednictvím distribučních sítí jako je Facebook nebo WeChat

- komunita – v našem prostředí je obsah sdílen prostřednictvím sociálních sítí.

Z dalších vystoupení zaujala účastníky například Laurie Benson, CEO Upnexxt, která se věnovala otázce, jak chatboty, počítačové programy vyvinuté pro simulaci konverzace s lidmi, proměňují svět a mediální prostředí a zároveň mění chování spotřebitelů.

Polský mediální odborník Grzegorz Piechota hovořil na téma platforem jako masových médiích a časopisů zaměřených na obsahové niky. Zaměřil se na téma tzv. třetí přechodu a otázku diverzifikace zdrojů financování obsahu v epoše dominance platforem jako Google nebo Facebook.

Několik vystoupení se zaměřilo na otázku monetizace obsahu a diverzifikace příjmových zdrojů, otázku ochrany před falešnými zprávami, využití virtuální reality a trojrozměrného zobrazování, vytváření komunit zájemců bez nutnosti spoléhat na sociální sítě a další.

Informace o hlavních vystoupeních jsou přístupné na webové stránce FIPP.

Zdroj: zpráva FIPP a www.fipp.com