Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | V Německu jde více než polovina investic do digitální reklamy na mobily

16. 3. 2017

V Německu jde více než polovina investic do digitální reklamy na mobily

Údaje společnosti eMarketer odhadují, že mobilní reklamní výdaje dosáhnou letos v Německu 3,2 mld. euro, což poprvé představuje více než polovinu (57,2 %) ze všech digitálních reklamních výdajů.

Celkové reklamní výdaje v Německu, které zahrnují jak digitální, tak i tradiční formu, dosáhnou letos 18,4 mld. euro, což je meziroční nárůst o 1,4 procenta. Výdaje do digitální reklamy budou tvořit 30 % trhu zhruba 5,53 mld. euro, což je zřejmě mezi mediálními reklamními typy nejvíce.

Jen pro informaci, předseda představenstva a ředitel pro inovace společnosti eMarketer Geoff Ramsay bude na Digital Innovators’ Summit 2017 v úterý 21. března hovořit o „epické bitvě o pozornost spotřebitelů v digitálním světě“.

Podle nejnovějších německých investičních prognóz si TV reklama s růstem 2,5 procent, který v letošním roce očekává, drží o něco více než čtvrtinu (25,3 %) ze všech reklamních investic.

Německo má velmi vzdělanou populaci, kterou také zkreslují starší, a kde se tištěným novinám proti digitální konkurenci dařilo lépe, než na mnoha jiných evropských trzích. Tento rok ale bude milníkem: pokud se jedná o investice do reklamy, noviny budou zaostávat za televizí s podílem 24 %. TV znamená platformu prvního výběru pro mnoho tradičních průmyslových odvětví, například pro automobilový průmysl.

Jak řekla Karin von Abrams, hlavní analytička společnosti eMarketer: „Německý reklamní trh je pozoruhodně vyvážený a reklamním značkám nabízí široké spektrum možností, jak oslovit cílové publikum. Inzertní výdaje se budou samozřejmě i nadále přeorientovávat na digitální platformy a mobilní zařízení, ale celé odvětví těží z velmi povzbudivého ekonomického růstu země. Dokonce i politické a sociální nejistoty, vyplývající z takových faktorů, jako byly například volby v USA nebo referendum o Brexitu se základní stability a síly německých financí nedotkly. To je velmi uklidňující nejen pro Německo, ale i pro evropský průmysl.“

Zdroj: FIPP.com