Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | #SaveYourPress – nová kampaň na zvýšení povědomí o právech vydavatelů byla zahájena tento týden

7. 2. 2017

#SaveYourPress – nová kampaň na zvýšení povědomí o právech vydavatelů byla zahájena tento týden

Na společné kampani, ke které se připojila i Unie vydavatelů se podílejí asociace EMMA, ENPA společně s EPC a NME. Kampaň si klade za cíl zvýšit informovanost a vyvolat rozhovory na téma vydavatelských práv.

Jedná se o rozšíření kampaně „Empower Demokracy“, která byla zahájena v loňském roce a je zaměřena na poslance Evropského parlamentu a další zainteresované strany před nadcházejícím hlasováním v Evropském parlamentu o revidované směrnici EU o autorských právech na jednotném digitálním trhu.

Kampaň #SaveYourPress byla odstartována včera, 6. února krátkými zprávami upozorňujícími na zasedání Future Media Lounge na téma autorských práv, které se bude konat ve středu, 8. února 2017.

Odpůrci vydavatelských práv prohlašují, že nová směrnice bude mít negativní vliv na svobodný tok informací a sdílení zpráv mezi občany. Je proto velmi důležité, abychom v nadcházejících týdnech rozptýlili tyto mýty, které kolem vydavatelských práv kolují a obrátili pozornost k důležitým důsledkům pro evropský vydavatelský trh.