Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Německý Bild žaluje Focus Online za „krádeže“ obsahů

31. 1. 2017

Německý Bild žaluje Focus Online za „krádeže“ obsahů

Přední německý on-line deník obvinil Focus Online z krádeže exkluzivních příběhů a jejich publikování na vlastní platformě.

Podle vydavatele Bildu, společnosti Axel Springer, Focus online, který spadá pod vydavatelství časopisu Focus, kopíroval a zdarma publikoval prémiový obsah, který byl na stránkách Bildu publikován, na vlastní platformě a ve snaze zvýšit svůj dosah. Články byly publikovány na stránkách Bild.de za platební bránou, a byly přístupné pouze pro předplatitele. Záležitost z počátku ledna tohoto roku nastoluje otázku, jak zvládat publikování exkluzivních obsahů v digitálním věku.

Ve stížnosti, kterou vydavatel Bildu podal u Krajského soudu v Kolíně nad Rýnem tvrdí, že Focus online vlastněná vydavatelstvím Burda záměrně zasahovala do jeho obchodního modelu tím, že systematicky a opakovaně využívala jeho obsahy. Focus Online se nicméně brání tím, že vždy odkazoval na původní článek a nikdy jej nezkopíroval slovo od slova.

Právní kroky přišly poté, co vydavatel Bildu několik měsíců pozoroval využívání svých prémiových obsahů na Focus online a vypozoroval, že se často objevily téměř okamžitě poté, co byly zveřejněny na internetových stránkách Bild.de.  Mluvčí společnosti Axel Springer odmítl odhalit přesný počet zkopírovaných článků, ale řekl, že by se jejich množství dalo charakterizovat jako „obsah dvou stěhovacích krabic“. „Náš obchodní model je založen na v žurnalistice nejcennější věci, a to na původních obsazích vlastní produkce“ řekla šéfredaktorka Bild Digital, Julia Reichelt v rozhovoru poté, co bylo obvinění zveřejněno. Tento obsah umisťujeme za platební bránu, protože jsme přesvědčeni, že za kvalitní články, které zahrnují hodně bádání a zkoumání, je nutné platit. Focus Online tyto články záměrně přesouvá do jiného obchodního modelu, zaměřeném na zásah, protože samozřejmě ví, že zásah za platební branou je omezený, a že ne všichni čtenáři mají k těmto článkům přístup.“

Před těmito právními opatřeními byl Focus Online podle slov Julie Rechelt za své jednání několikrát kritizován, ale bez úspěchu. A opravdu, ve tweetu z roku 2014 Reichelt kritizovala šéfredaktora Focus Online Daniela Steila za vyvěšený link na článek, který kopíroval obsah jednoho ze článků z Bild.de. Jak uvedla Meedia, Axel Springer zvažoval právní kroky již v té době, ale společnost se domnívala, že by nebyla úspěšná, vzhledem k tomu, že články, publikované na Focus Online nebylo vždy možné připsat Bildu, protože nebyly kopírované slovo od slova.

Nyní ale společnost Axel Springer změnila svou taktiku. Podle tohoto mediálního giganta může být prémiový obsah na jeho webových stránkách považován za databázi, což znamená systematické kopírování článků a Focus Online tedy záměrně Bildu narušuje obchodní model a ohrožuje návratnost jejich investic.

Bild je jedním z nejčastěji citovaných sdělovacích prostředků v německém mediálním průmyslu, což je, alespoň většinou, v jeho zájmu. „Je pro nás důležité, aby všichni naši konkurenti naše exkluzivní zprávy citovali, to je součástí naší značky. Co ale nechceme je, aby obsahy, kterými se můžeme chlubit a za kterými je značné úsilí v podobě podrobných analýz, byly přesouvány do jiných obchodních modelů a obchodů se zásahy,“ řekla Reichelt. „Toto jednání je nezákonné a ovlivňuje jádro našeho podnikání, ničí základy žurnalistiky, což je pobídka za platbu za služby, které souvisejí s náročným výzkumem a významnými prostředky. A to již nehodláme dále snášet, a proto jsme podnikli patřičné právní kroky,“ dodala Julie Rechelt.

Zdroj: WAN-IFRA