Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Tisk je stále nejdůvěryhodnějším mediatypem pro reklamu

22. 1. 2017

Tisk je stále nejdůvěryhodnějším mediatypem pro reklamu

Někteří lidé tvrdí, že tisku zvoní hrana. Jako novinář nemám tento druh lidí rád, i když mohou mít pravdu. A tak bylo velmi uklidňující zjistit, že spotřebitelé hodnotu tisku stále vnímají.

Podle průzkumu, který provedla společnost MarketingSherpa v říjnu loňského roku, 82 % uživatelů internetu při rozhodování o nákupu věří tiskové reklamě více než jakémukoliv jinému médiu. V on-line formátech je nejvýše postavená vyhledávací reklama s 61 % a pouze 25 % Američanů důvěřuje vyskakovacím pop-up oknům.

Vzhledem k tomu, že digitální média zažívají v posledních 10ti letech boom, jsou tyto výsledky překvapivé. TV i tisk stále ztrácejí podíl z reklamy ve prospěch digitálním médiím, přesto si obě platformy drží vyšší míru důvěry ve srovnání s jejich on-line protějškem. Dokonce i nejstarší reklamní nosiče, jako jsou direkt mailingy a rozhlasová reklama požívají mnohem větší důvěru spotřebitelů (76 a 71 procent) než mobilní nebo bannerová reklama (39 % obě).

Dalším zajímavým trendem, který si zaslouží pozornost je podprůměrná důvěryhodnost sponzorovaných příspěvků. The Tow-Knight Center for Entrepreneurial Journalism provedl hloubkovou studii na téma spotřebitelského vnímání nativní reklamy a jejího dopadu na vydavatelskou důvěryhodnost. Tato studie odhalila, že 54 % respondentů se cítilo v minulosti sponzorovaným obsahem podvedeno a 43 % ztratilo důvěru ve vydavatelství, které zveřejňuje nativní reklamu nedůvěryhodných značek. Pokud ale vydavatelé mají obsah od důvěryhodných firem, důvěra čtenářů naopak o 41 % vzrostla. Klíčem k úspěchu je transparentnost prostřednictvím jasného označení a upřímný příběh.

Transparentnost a upřímnost jsou klíčové prvky pro budování důvěry u všech reklamních formátů. Pokud budou tradiční reklamní taktiky i nadále slábnout, budou muset obchodníci s on-line reklamou najít způsob, jak důvěru spotřebitelů zvýšit.

Zdroj: contently.com