Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Čtenost tištěných a digitálních časopisů v USA vzrostla o 5,5 %

18. 1. 2017

Čtenost tištěných a digitálních časopisů v USA vzrostla o 5,5 %

Americká asociace vydavatelů časopisů MPA v minulém týdnu oznámila největší nárůst čtenosti tištěných a digitálních časopisů od doby před dvěma lety, kdy je realizován projekt Magazine Media 3600.  Čtenost tištěného a digitálního obsahu, která je měřena a reportována agenturou GfK MRI, vzrostla ve srovnání s předchozím rokem o 5,5 %.

Podle listopadové zprávy MPA celková čtenost na všech platformách – tisku, webu, mobilním webu a videu – dosáhla 1,9 miliardy, to je o 9,2 % ve srovnání se stejným měsícem o rok dříve. Je to největší procentní nárůst za rok 2016.

Podle poslední zprávy dosáhlo 71 % titulů nárůst ve srovnání s předchozím rokem. Téměř polovině čtenost vzrostla o dvojmístné číslo.

Digitální část metriky zahrnuje elektronická vydání časopisů získaná například časopiseckou distribuční službou Texture, prostřednictvím e-readeru, prostřednictvím aplikací na tabletech nebo smartphonech.

Pěti časopisy s největší čteností na všech platformách a video formátech byly v listopadu The Magazine, People, Forbes, Allrecipes a Time. Nevětší nárůst čtenosti ve srovnání se situací o rok dříve vykázaly tituly The New Yorker, New York Magazine, Vanity Fair, Harper´s Bazaar a Marie Claire.

zdroj: mediapost.com