Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Martin Sorrell kritizuje: Davoská bublina chybovala v případě předpovědi Trumpova vítězství

18. 1. 2017

Martin Sorrell kritizuje: Davoská bublina chybovala v případě předpovědi Trumpova vítězství

Světová podnikatelská elita chybovala, pokud jde o předpověď vítězství Donalda Trumpa v amerických volbách, protože je uzavřena v davoské bublině, prohlásil sir Martin Sorrell při rozhovoru pro CNBC ze Světového ekonomického fóra v Davosu.  Zakladatel a šéf WPP připustil, že sám nebyl v obraze.

Sorrell sám vloni předpovídal, že Británie bude hlasovat proto, aby zůstala v Evropské unii a že Trumpova rivalka Hillary Clintonová vyhraje ve všeobecných volbách v USA.

Prohlásil: „Všichni jsme si to v této bublině vytvořené v Davosu, bezhlučné komoře v Londýně a také mezi liberály z východního a západního pobřeží říkali a zapomněli jsme na ostatní části zemí. Proto jsem zřejmě ztratil kontakt.

Když byl dotázán, zda cítí, že by Trump byl katastrofou pro business, prohlásil Sorrell, že si myslí opak, a že republikánský miliardář by byl „dobrý pro ekonomiku Spojených států“.

Sorrell dodat:  „Myslím, že to co ve Spojených státech... je určitým způsobem neproniknutelné v současné době z hlediska toho, jaké to bude mít mezinárodní důsledky. O co bude lepší pro spojené státy, o to horší z mezinárodního hlediska.

Protože je určitě dobrý, bude dobrý pro ekonomiku USA. Výdaje do infrastruktury, snížení daní, stažení peněz ze zahraničí, ačkoliv se zdá, že tyto peníze stažené ze zahraničí půjdou spíš do dividend, než do investic, je to velká věc, největší věc, s níž se setkáváme se svými klienty“.

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service