Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Termín konání Digital Innovators Summitu v Berlíně se přibližuje

17. 1. 2017

Termín konání Digital Innovators Summitu v Berlíně se přibližuje

Ve dnech 19. až 21. března 2017 proběhne v Berlíně 10. ročník mezinárodní konference Digital Innovators Forum zaměřené na aplikaci digitálních technologií ve všech oblastech vydávání časopisů.

Zájemci, kteří se přihlásí do 31. 1. 2017 získají slevu účastnického poplatku ve výši 400 Euro. Informace o konferenci jsou k dispozici na webové stránce innovators-summit.com.

Na konferenci mezi velkou řadou prestižních řečníků z celého světa vystoupí také Ole Petter Pedersen, editor Kommunal Rapport, který bude hovořit o tom, jak jeho noviny akceptovali jedinečný přístup, který je velmi silně opřen o data.

Téměř každá mediální společnost generuje a analyzuje data, ale ne každá to dokáže tak efektivně, jako Kommunal Rapport, B2B noviny vydávané v Norsku. Od roku 2011 tento titul nejen ve velkém využívá objemy dat, ale vytvořil také nové zdroje příjmů z těchto informací a zároveň je také využívá k vytváření obsahu. Nakonec mu data pomáhají v tom, aby mu věnovali pozornost i domácí politici.

FIPP uspořádala s panem Pedersenem rozhovor, kde poukazuje na hlavní body úspěchu svého projektu, který představuje placený online ekonomický deník zaměřený na obecní tématiku, což je oblast, kterou se do té doby nikdo nezabýval a proto si titul vybudoval značné renomé a respekt ze strany regionální politcké reprezentace.

 

zdroj: zpráva FIPP