Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Kreativita se počítá, ale když už jsme u toho, buďte prosím produktivní!

16. 12. 2016

Kreativita se počítá, ale když už jsme u toho, buďte prosím produktivní!

Kreativita je v současnosti považována za nejdůležitější vlastnost, kterou hledají zaměstnavatelé u svých zaměstnanců. Myšlení mimo stanovený rámec je to, na čem na dnešní misi věčné obnovy a inovací nejvíce záleží. Nicméně, podle výzkumu společnosti Adobe je tvořivost viděna jako důležitý prvek při práci, ale to, co se na konci pracovního dne počítá je produktivita, tj. něco, co můžete vyjádřit čísly.

Dilematem je, že kreativita se čísly dá měřit jen velmi těžko. Jaká je návratnost investice někoho, kdo půl dne leží v houpací síti, aby pak přišel s brilantním nápadem? A můžete být opravdu kreativní, pokud jste na konci roku vyplácen na základě vyprodukovaných čísel?

Musíte v něco hodně věřit a mít mimořádnou důvěru ve své zaměstnance, abyste je nechal kreativně „lenošit“. Zatímco produktivita je viděna jako zabiják kreativity, před tím, než je něco vyrobeno a vyúčtováno, je to třeba nejdříve vymyslet a stvořit. A co opravdu chtějí zaměstnavatelé od svých zaměstnanců, můžete vidět v přiloženém grafu.

Zdroj: FIPP:COM