Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | NYT hlásí po volbách 41 tis. nových předplatitelů

21. 11. 2016

NYT hlásí po volbách 41 tis. nových předplatitelů

Deník The New York Times minulý týden informoval, že po amerických prezidentských volbách získal 41 tisíc nových předplatitelů, a to na digitální i tištěnou platformu. Je to největší týdenní nárůst předplatného od zavedení digitálního platebního modelu v roce 2011.

Ten samý týden označil Trump Timesy za zpravodajské pokrytí prezidentských voleb na svém Twitterovém účtu jako hlupáky. Podle tiskové zprávy NYT následovala ve dnech 6., 7. a 8. listopadu vlna zvýšeného zájmu a čtenáři trávili na stránkách novin 5x delší čas, než obvykle.

Timesy ale nejsou jediné, které po volbách zažily zvýšený zájem čtenářů. Server ProPublica.org získal celou řadu nových donátorů poté, co komik John Oliver ve své show „Last Week Tonight“ na HBO prohlásil, že „je třeba podporovat skutečnou žurnalistiku, a to zakoupením předplatného, například The Times, The (Washington) Post, lokálních novin nebo podporovat projekty jako ProPublica, tedy nezávislé skupiny produkující investigativní žurnalistiku. I deníku The Wall Street Journal, který v den voleb opustil svou platební bránu, stejně tak jako deníkům The Atlantic nebo The Guardian předplatitelské kmeny narostly také.

Zdroj: poynter.org