Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Sedm lekcí z FIPP New York Media Tour

21. 10. 2016

Sedm lekcí z FIPP New York Media Tour

Minulý týden se uskutečnila FIPP New York Media Tour. V průběhu dvou a půl dne se 26 delegátů z 16 zemí setkalo se zástupci 11 newyorkských mediálních společností.

Tradiční mediální společnosti, které pokračují v transformaci svého byznysu do budoucnosti i čistě digitální společnosti delegátům FIPP představily nejnovější myšlenky, výzvy i strategie, které jim pomohou zůstat v centru zájmu pro své zákazníky. Delegáti tyto společnosti navštívili a mohli z první ruky čerpat kulturu, vzrušení i energii, která z nich sálá.

1. Technologický pokrok se i nadále rozvíjí velmi rychlým tempem

Technologie se mění neskutečnou rychlostí. Akce jako je tato může ukázat, jak se s touto skutečností mediální společnosti vyrovnávají.  Delegáti FIPP měli možnost vidět, jak tradiční mediální společnosti, stejně tak jako společnosti, které využívají virtuální realitu, formují své prostředí pro dnešní mediální konzumenty.

2. Mobil musí být agilní

Není to jen o tom, být na mobilních platformách, ale mediální společnosti potřebují zjistit, jakým způsobem jejich spotřebitelé rádi konzumují jejich mediální obsahy a podle toho vytvořit mechanismy, kterými jim tyto obsahy budou poskytovat. Není to jen o textu a obrázcích na obrazovkách mobilních telefonů, důležité jsou uživatelské zkušenosti.

3. Vypilovat nabídku nativní reklamy

Na nativní reklamy spotřebitelé reagují lépe, než na klasické bannery. Je tedy jasné, že mediální společnosti budou klást důraz na rozvíjení jejich nabídky. ForbesMedia spojený v jednom balíčku se skupinou BrandVoice, zaznamenal fenomenální výsledky čtenářské angažovanosti.

4. Každá platforma sociálních médií má svůj vlastní hlas.

Sociální mediální kanály neslouží k odkládání jako vedlejší produkt webových stránek, místo toho by se s nimi mělo zacházet nezávisle na ostatních platformách a obsahy, které jejich pomocí sdílíme, by měly být cílené ke konkrétním spotřebitelským skupinám. Naučte se tedy řádně tyto platformy používat a pěstujte si na nich svá publika s obsahy, které chtějí vidět bez ohledu na to, zda se budou vracet na vaše oficiální webové stránky. O to tu nejde.

5. Promyslete si, jak budete své obsahy prezentovat.

Nechte se inspirovat novými, snadno pochopitelnými myšlenkami na prezentaci obsahu. Jestliže vaše firma vlastní několik titulů, pomocí vertikálních nástrojů vytvořte skupiny sociálních médií průřezem celé společnosti. Je to lepší, než segmentace obsahu dle značky. Příkladem může být značka @thisisinsider na Instagramu s @thisisinsiderfood @thisisinsidertravel @thisisinsiderdesign a @thisisinsiderpeople, kde je to nejlepší z každé části přineseno pod mateřskou značkou @thisisinsider.

6. Licence a rozšíření značky je i nadále klíčovou součástí mnoha podniků.

Přesto, že existuje pocit, že u licencí jsou dny jejich rozkvětu již dávno pryč, mnozí vydavatelé své značky i nadále rozvíjejí v mezinárodním měřítku a vidí to jakou významnou součást svých příjmů.

7. Tisk má v mediálních společnostech své místo a jeho čas ještě přijde.

Ano, my víme, že je v úpadku, ale v mediálních společnostech má své jednoznačné místo. Jak potvrdil na konci této Tour šéfredaktor z India Today, Raj Chengappa „Můžeme se změnit a můžeme přežít“.

Zdroj: FIPP.com