Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Cestou pro tradiční média může být personalizace přes mobilní telefony

11. 10. 2016

Cestou pro tradiční média může být personalizace přes mobilní telefony

Ve svém vysoce hodnoceném příspěvku Pedersen řekl, že stávající mediální společnosti distribuují obsah „postaru“, když všem uživatelům nabízejí stejné informace. Budoucnost žurnalistiky je ale v personalizovaných informacích, které pomáhají správně cílit mobilní telefony.

Nastínil také možnou cestu, když řekl, že „je potřeba zprávy upravit podle pohledu a názoru uživatelů.“ Jeho norskému deníku VG se transformace do digitální éry podařila. Zhruba 80 % výnosů má pocházet právě z on-linu. Deník eviduje až 90 tis. digitálních předplatitelů. Za důležité také považuje schopnost podávat příběhy přes mobilní telefony za použití vhodné kombinace textu, obrazu a videa. Nezastírá přitom, že řada příběhů se následným zpracováním dostává do zábavní polohy. „To není žurnalistika, to je zábava,“ řekl například směrem k zábavnému videu o údajné paruce prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, které VG připravil, a které dosáhlo 50 mil. zhlédnutí.

Záznam vystoupení Torryho Pedersena z konference ForumMedia připravujeme a budete ho moci shlédnout na našich webových stránkách.