Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Noviny a internet jsou nejefektivnější reklamní nosič pro automobilové odvětví

1. 10. 2016

Noviny a internet jsou nejefektivnější reklamní nosič pro automobilové odvětví

Podle indexu efektivnosti vyvinutého německou novinovou marketingovou společností ZMG lze srovnávat výkon různých mediatypů. Základem pro vyhodnocení jsou data reklamní trackingové studie ZMG Media Monitor.

Aktuální model ZMG sleduje efektivitu reklamních opatření v automobilovém odvětví. Nejlepší výsledky dosahují novinová a internetová reklama s indexem efektivity od 130 do 137.

Analýza ZMG je založena na reklamním trackingu ZMG Media Monitor a datech Nielsen Media Research pro pět největších automobilových značek VW, Mercedes, BMW, Audi, a Ford. Celkem investovali tito výrobci automobilů v průběhu realizace studie za období 2013 až 2015 do reklamy v Německu 2,9 miliardy Euro. Největší podíl – 31 procent – směřovali tyto podniky do televizní reklamy. S podílem 23 procent jsou na druhém místě noviny následované digitální reklamou  na internetu s podílem 16 procent.

30 procent „share efektu“ pro noviny

Uvedená studie potvrzuje úspěch automobilových značek v komunikaci. Na základě dat o 45 000 dotazovaných osobách v období 2013 až 2015 provedla ZMG diferencované benchmarkové modelování zaměřené na reklamní účinnost.

Nejvyšší podíl reklamní účinnosti pěti značek dosáhly noviny. 30 procent reklam, které ovlivnily vnímání zákazníků, jsou novinové reklamy. Téměř čtvrtina (24 procent) připadá na televizní reklamu a 22 procent na internetovou reklamu.

 

zdroj: www.die-zeitungen.de