Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Deník Berliner Morgenpost bude vycházet také v kompaktním formátu

30. 9. 2016

Deník Berliner Morgenpost bude vycházet také v kompaktním formátu

Vydavatelská skupina Funke Mediengruppe vyvíjí nový tištěný formát svého deníku Morgenpost a bude čtenářkám a čtenářům v Berlíně nabízet další verzi titulu ve formátu tabloid.

Další verze deníku Berliner Morgenpost je určena mladým městským cílovým skupinám a početným dojíždějícím ve veřejné dopravě. Šéfredaktor Carsten Erdmann vysvětlil, proč vznikl další formát listu: „Čteme z výzkumu trhu, že si čtenářky a čtenáři mimo hlavního vydání a digitálního obsahu přejí také menší, více praktický formát tištěného vydání. Pro ně bude k dispozici Berliner Morgenpost Kompakt.“

Nový tabloid nebude zmenšenou kopií hlavního vydání – témata, struktura a layout jsou redakcí upraveny podle požadavků čtenářů. Tabloidové vydání testoval tým Berliner Morgenpost v minulých týdnech prostřednictvím výzkumu trhu a podle jeho výsledků je upravoval. V pracovní dni je tak Berliner Morgenpost k dispozici ve dvou formátech. O víkendu vychází noviny nadále v klasickém formátu nordic. Další informace a první vydání Berliner Morgenpost Kompakt jsou plánovány na konec října.

 

zdroj: www.die-zeitungen.de