Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Empower Demokracy – úloha sdělovacích prostředků v demokracii

23. 9. 2016

Empower Demokracy – úloha sdělovacích prostředků v demokracii

V úterý 27. září 2016 bude při příležitosti akce pořádané asociací EMMA v Evropském parlamentu slavnostně zahájena činnost webové stránky www.empower-demokracy.eu.

„Empower Democracy“ je společnou iniciativou několika předních evropských vydavatelů s podporou evropských asociací EMMA, ENPA, EPC a NME. Cílem této iniciativy je názorně ukázat důležitou úlohu sdělovacích prostředků, které mají pro demokratické zřízení. Iniciativa je otevřena všem evropským vydavatelům a jejím cílem je zdůraznit zásadní význam vydavatelů pro evropskou rozmanitost médií prostřednictvím kvalitní žurnalistiky a svobody projevu. Iniciativa se zavazuje k dodržování našich společných evropských hodnot.

S ohledem na současné evropské reformy autorských práv si také klade za cíl zdůraznit zásadní přínos, který mají evropští vydavatelé k mediální rozmanitosti, svobodě projevu a k šíření kvalitní žurnalistiky. Vyzýváme k ochraně těchto snah začleněním vydavatelů tisku do katalogu nositelů práv v evropské směrnici autorského práva. Proto je tato iniciativa doplňkovým zdrojem informací na webových stránkách www.publishersright.eu, které již znáte.

Evropská vydavatelská asociace ENPA vyzývá evropské vydavatele k podpoře této iniciativy. To je možné provést přidáním loga vydavatelství na webových stránkách.

Pro další informace se můžete obrátit na: caroline.foerster@burda.com