Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Studie ukázala, že spotřebitelé komunikují s časopisy prostřednictvím sociálních sítí

18. 8. 2016

Studie ukázala, že spotřebitelé komunikují s časopisy prostřednictvím sociálních sítí

Studie Social Media Report, která byla provedena pro MPA – The Association of Magazine Media, a která byla zveřejněna v The Magazine Media 360° ukázala, že spotřebitelé i nadále „vášnivě“ komunikují s časopiseckými značkami prostřednictvím sociálních sítí, jako jsou Facebook, Twitter, Instagram, Google+ a Pinterest. Ve druhém čtvrtletí roku 2016 dosáhly počty „followerů“ nebo „like“ jedné miliardy.

Nerychleji rostoucí platformou pro časopisecká média je Instagram, který podle této zprávy poprvé překonal Twitter. Celkově lze ale říci, že mediálnímu prostředí na sociálních sítích i nadále dominuje Facebook, který má na svých stránkách dvakrát více reakcí na časopisecké obsahy než konkurenční Twitter. Zatímco u Facebooku přibylo 23 milionu nových „like“ stránek, tak ani Instagram s 21 miliony nových followerů nezůstal příliš pozadu. Pro ilustraci, tři zbývající sociální média přidaly dohromady 19 milionů nových followerů.

Linda Thomas Brooks, prezidentka MPA k této zprávě časopisu Media 360° řekla: „Ve sledování mimořádně úspěšného zapojení časopisů na sociálních sítích budeme i nadále pokračovat, tato skutečnost stále dokazuje, že se spotřebitelé nyní radují ze všech našich obsahů ve všech možných formátech. Časopisecká média jsou odborníky, kteří vědí, jaký typ obsahu nejlépe funguje na různých platformách a spotřebitelé obsahy, které mají rádi, na nových platformách vyhledávají.“

The Social Media Report obsahuje data z 37 zemí za čtvrtletí končící 30. červnem 2016 a hlásí změny v sítích a časopiseckých značkách ve srovnání z předchozím čtvrtletím v „like“ u Facebooku a followerech u Twitteru, Instagramu, Google+ a Pinterestu.

Zdroj: fipp.com