Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Washington Post experimentuje s automatickým storytellingem na pomoc zpravodajství z olympiády v Riu

12. 8. 2016

Washington Post experimentuje s automatickým storytellingem na pomoc zpravodajství z olympiády v Riu

Vyspělá technologie bude automaticky generovat přehledy akcí, výsledky, medailové přehledy a řadu dalších informací. Bude také použita v rámci zpravodajství Washington Post při volbách ve Spojených státech.

Deník Washington Post využívá technologii umělé inteligence při poskytování klíčových informací z olympijských her v Riu, včetně výsledků medailových závodů. „Heliograf“ vyvinutý v rámci společnosti automaticky generuje krátké novinky pro čtenáře. Tyto zprávy se objevují v živém blogu deníku, na Twitteru (@WPOlympicsbot) a jsou dostupné pomocí The Post Olympics na přístrojích umožňujích používání Alexy a prostřednictvím Messengeru.

„Automatické zpravodajství má potenciál transformovat vytváření zpráv u Washington Post. Více článků vytvořených pomocí dat a strojního získávání povede k dramatickému růstu personalizovaného zpravodajského obsahu“, řekl Jeremy Gilbert, ředitel pro strategické iniciativy Washington Post. „Olympiáda je perfektní příležitostí, jako vyzkoušet potenciál této technologie. V roce 2014 personál sportovní redakce strávil nepočítaně hodin při manuálním publikování výsledků soutěží. Heliograf uvolní reportérům a redaktorům ruce, aby doplnili analýzy, přiblížili atmosféru a skutečný vhled do událostí, který mohou poskytnout jen oni.

Toto je první použití Heliografu, který bude dále vyvíjen vývojáři Postu, aby se zlepšilo podání událostí směrem k širšímu, daty řízenému pokrytí velkých akcí, jako jsou volby v USA. Tato technologie bude také schopna vytvářet kombinaci různých datových zdrojů, jako dat o kriminalitě, nemovitostech a vytvářet příběhy závislé na individuální aktivitě uživatelů.

zdroj: WAN-IFRA Executive News Service