Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Axel Springer rozšiřuje svoji přítomnost ve Spojených státech a zakládá ústředí v New Yorku

11. 8. 2016

Axel Springer rozšiřuje svoji přítomnost ve Spojených státech a zakládá ústředí v New Yorku

Axel Springer SE oznámil, že vytvoří v New Yorku svou centrálu pro Spojené státy. Úřad bude podporovat všechny aktivity společnosti ve v USA a nahradí již existující kancelář v Silicon Valley, která byla založena v roce 2014. Otevření centrály v New Yorku je plánováno na 1. října 2016.

Mathias Döpfner, CEO Axel Springer k tomu řekl: New York je centrem digitální žurnalistiky v USA, kde je Axel Springer velmi aktivní jako strategický mediální investor, včetně akvizice Business Insideru a eMarketeru, stejně jako pro své investice do Nowthis, Thrillist a Mic. Proto má pro nás smysl vytvořit vedení pro USA v New Yorku.

Jens Müffelmann, prezident Axel Springer pro USA a CEO pro digitální podnikání spolu s Claudiem Senstem otevřou kancelář 1. října 2016. Anton Waitz, který zkoumal investiční příležitosti pro Axel Springer v USA, opustil společnost 31. 7. 2016. Jeho povinnosti převzal právě Claudius Senst.

zdroj:  WAN-IFRA Executive News Service