Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Reuters bude produkovat zpravodajský obsah ve virtuální realitě

3. 8. 2016

Reuters bude produkovat zpravodajský obsah ve virtuální realitě

Firma Samsung vybavila 50 fotografů agentury Reuters ve 25 zemích svými novými Gear 360 kamerami. Stalo se tak v rámci nové globální iniciativy na podporu 3600 žurnalistiky.

Kamery a nový obsah budou sloužit projektu Focus 360, což je portál agentury Reuters poskytující video a fotografické zpravodajství ve virtuální realitě fungujícímu od 2. srpna online a v systému Android a v systému iOS od 5. srpna. Uživatelé novějších mobilů Samsung Galaxy S6 a S7 budou schopni sledovat obsah Focus 360 prostřednictvím zařízení pro virtuální realitu Samsung Gear VR headset.

Stephen Adler, prezident a šéfredaktor Reuters řekl, že dohoda se Samsungem umožní rozšířit virtuální žurnalistiku a poskytnout zajímavější zkušenost pro naše diváky. Dodal, že 360 stupňový obsah a virtuální realita pomohou divákům získat novou perspektivu a lepší porozumění obsahu zpravodajství.

Samsung Gear 360 ve tvaru oka užívá jak čelní, tak zadní kameru k nepřerušenému záznamu 360 stupňových videí a fotografií. Každá čočka vidí 180 stupňový horizontální a vertikální rozsah, čímž vytváří věrné sférické pole při spojení obrazu. Videa jsou zaznamenána v hustotě 3840 x x1920, zatímco fotografie jsou získávány s rozlišením 26 megapixelů.

Kamera může být použita prakticky všude a má certifikát IP53 pro prach a vodu, což je dobrá volba pro fotografy v terénu.

Uživatelé telefonů Galaxy mají možnost kameru ovládat dálkově a editovat video přímo v telefonu.

Novináři Reuters budou mezi prvními lidmi, kteří budou mít Gear 360 k dispozici, protože kamera dosud není k dispozici v běžném prodeji.

zdroj: Executive News Service WAN-IFRA