Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | The New York Times vydává tuto neděli novou románovou ukázku, pouze ale v tištěném vydání

3. 8. 2016

The New York Times vydává tuto neděli novou románovou ukázku, pouze ale v tištěném vydání

Dokonce i The New York Times, který upřednostňuje digitální expanzi s cílem dosáhnout do roku 2020 výnosu 800 miliónů dolarů, se pokouší dostat co nejvíce peněz i ze svých tiskových produktů, které vydavatelství stále ještě generují většinu jejich příjmů. Ve svém posledním pokusu stimulovat tisk, the Times tuto neděli zveřejní ve speciální samostatné části, která bude k dispozici pouze na papíře, úryvek nového románu Colsona Whiteheada.

Úryvek bude obsahovat 16 000 slov z románu The Underground Railroad, který vypráví příběh otroka, který uprchl z georgijské plantáže. Román měl původně vyjít až v září, ale Whiteheadův nakladatel posunul datum vydání na toto úterý.

V tiskové zprávě the Times je uvedeno, že tento úryvek nebude k dispozici v digitální verzi novin. Editor Times Magazine, Jake Silverstein, k tomu v prohlášení řekl: „V budoucnu plánujeme nabídnout více takových beletristických děl.“

Zatímco se v  Timesech přeorientovávají na digitální platformy, tak v posledních několika měsících byla jejich tisku věnována zvýšená pozornost. Poradu nad první stránkou tištěné verze, která se dlouhá léta konala v 16 hodin, vedoucí editor Dean Baquet  přesunul na 15.30 a v 16.30 se schází diskusní skupina, která rozhoduje, které články budou prezentovány a promovány v digitální verzi.

Zdroj:niemanlab.org