Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Novou šéfredaktorkou Marianne je Monika Mudranincová

3. 8. 2016

Novou šéfredaktorkou Marianne je Monika Mudranincová

Burda Praha je moderní mediální a digitální společností, která reflektuje současné dění a daří se jí plnit očekávání svých čtenářů. Důkazem toho je například i opakované ocenění pro časopis Marianne v soutěži Časopis roku. Protože i nadále chce Burda Praha posouvat koncept tohoto titulu směrem k moderním trendům, dochází na začátku srpna ke změně na pozici šéfredaktorky.

Šéfredaktorka Petra Švecová odchází z Burda Praha po vzájemné dohodě. Společnost velice oceňuje dosavadní spolupráci: za vedení Petry Švecové získal časopis Marianne třikrát po sobě ocenění Časopis roku, loňského zářijového vydání se prodalo rekordních 136 000 výtisků. Během jejího působení titul zároveň rozšířil své aktivity o řadu speciálů, z poslední doby například Marianne Family, Marianne Fashion, Marianne We love food nebo bookazine Marianne Běhej s námi.

S Marianne se Petra Švecová rozloučí zářijovým číslem. To je již tradičně spojeno se Dny Marianne, největší nákupní akcí ve střední Evropě. Letos bude mít vydání rekordní rozsah 500 stran.

Děkuji Petře Švecové za její 4-leté maximálně profesionální a úspěšné nasazení pro časopis Marianne i celou Burdu Praha a přeji mnoho úspěchů jak v osobním, tak dalším kariérním životě,“ říká generální ředitelka Burdy Praha Petra Fundová.

Novou šéfredaktorkou bude od 1. 8. 2016 Monika Mudranincová, která začala svou novinářskou kariéru v The Wall Street Journal Europe a The Prague Tribune, později byla vedoucí přílohy Lidových novin Relax. Stála u zrodu přílohy MF DNES City a luxusního lifestylového magazínu City Life, který vedla do července letošního roku.

Velmi si vážím toho, že mohu být součástí redakce magazínu, který byl již poněkolikáté vyhlášen časopisem roku. Těším se na to, že budeme i nadále přinášet obsah, který baví a inspiruje čtenářky napříč různými věkovými kategoriemi,“ uvedla Monika Mudranincová při svém jmenování.

Petra Fundová, CEO Burda Praha, dodává: „Přeji si, aby Monika Mudranincová využila svých bohatých zkušeností z publicistiky a přinesla tak nový úhel pohledu do současného konceptu Marianne a rozvinula další možnosti uplatnění kvalitního obsahu nejen v printu, ale také na digitálních platformách.

 

zdroj: Tisková zpráva Burda Praha