Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Německý projekt Časopisy ve školách

1. 8. 2016

Německý projekt Časopisy ve školách

Přes 4,6 milionu žákyň a žáků mohlo mít od začátku v roce 2003 užitek ze zapojení do největšího spolkového projektu na podporu čtení a rozvoj vztahu k tisku a zároveň přečetlo 7,6 milionu výtisků časopisů v rámci vyučování. Projekt je mimo jiné financován prostřednictvím nadační inzerce v časopisech.

Projekt zapojuje stále více dětí a mládeže do čtení a umožňuje tak přístup k jednomu ze základních prostředků vzdělanosti. Zvláště časopisy mají potenciál přivést ke čtení děti a mládež, kteří nečtou, a zvýšit tak jejich čtenářské schopnosti.

V minulém ročníku realizace projektu se podařilo prostřednictvím regionální, celostátní nebo dodatkové inzerce zasáhnout 24,1 milionu Pro zúčastněné vydavatele znamená projekt Časopisy ve školách  také to, že inzeráty vykazují zásah jejich čtenářů a čtenářek od samého rána.

Další etapa nadační inzertní kampaně proběhne od září 2016 do května 2017. Kampaň je realizována prostřednictvím inzerátů s jednotným designem, do něhož mohou vydavatelé umístit své logo.

zdroj: www.vdz.de