Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Brexit je současnou připomínkou hodnoty novin

29. 7. 2016

Brexit je současnou připomínkou hodnoty novin

V návaznosti na data britského ABC zveřejněná v minulém týdnu, která ukazují, že prodej novin ve Velké Británii v červnu vzrostl denně o 90 000 výtisků, říká Lorna Tilbianová, ředitelka Numis, že v době nestability a nejistoty se noviny stávají ještě větší hodnotou pro jejich čtenáře.

L. Tilbianová říká, že politické a ekonomické pohyby vyvolané výsledky referenda o EU jsou současnou připomínkou hodnoty novin a důležitosti věrohodné zpravodajské žurnalistiky.

Jak říká Tibianová, nárůst prodeje je příznačný, protože dokládá, že pokud dochází k rychlým a komplexním událostem, jako bylo referendum, lidé spoléhají na novin víc než na internet, pokud chtějí vědět, co se děje, a jak se jich to může dotknout.

Tilbianová se vyjadřuje také k výsledkům třech nejnovějších studií o návratnosti inzertních výdajů, které zpracovala britská novinová marketingová agentura Newsworks. V průměru reklama v novinách jako součást mediální kampaně zvyšuje celkový návrat investic o třetinu. V kombinaci s jinými médii, noviny působí jako multiplikátor efektivity, když například zvyšují dvojnásobně efektivitu televizní a čtyřnásobně efektivitu online display reklamy.. Výzkum se také zaměřil na to, jak noviny jsou noviny užívány jako součást mediamixu. Studie ukázala, že inzerenti všeobecně ztrácí z optimální návratnosti jejich reklamních investic tím, že málo investují do novinové reklamy.

Vyjádřila se také v tom smyslu, že kyvadlo se nyní vychýlilo příliš na jednu stranu, ale určitě si najde rovnováhu ve středu – digitální je vše, ale vše není digitální, jak uvádí. Na vysvětlení tohoto bodu uvádí, že inzerenti se příliš odchýlili od tiskových médií, což vede k tomu, že komunikují se svými zákazníky méně efektivně.

Noviny podle Tilbianové musí dále dělat to, co dělají nejlépe, tj., investovat do jedinečného, důvěryhodného a zábavného obsahu, který, jak ukázalo referendum o EU, je vysoce vyhledáván.

zdroj: www.newsworks.com