Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Amazon inzeruje v novinách

26. 7. 2016

Amazon inzeruje v novinách

Přesto, že je Amazon gigantem v oblasti internetového obchodu, zahájil tento celosvětový online prodejce svoji akci Amazon Prime Day v Německu zcela klasicky: celostránkovým inzerátem v novinách, v němž oznamuje svoji nabídkovou akci.

Také ten, kdo si své peníze vydělává digitálním obchodováním, ví o účinnosti tiskové reklamy. Proto také americký koncern Amazon 12. 7. 2016 propagoval svůj Prime Day celostránkovým inzerátem v novinách. Ve značném počtu regionálních a nadregionálních novinových titulů se objevil inzerát Amazonu zcela aktuálně ráno v den akce.

Prostřednictvím této kampaně dosáhl online obchodník právě na začátku slevové akce Prime Day široké povědomí o své nabídce. Enormní zásah a aktuální denní umístění reklamního sdělení – to nemůže zajistit žádné jiné reklamní médium tak dobře, jako noviny. Také online giganti dokážou ocenit tuto sílu klasického reklamního média.

Německý mediální expert Thomas Koch komentoval inzerát Amazonu na Twitteru: „V roce 20 online reklamy se přesunul Amazon do tiskové inzerce. Rozpor? e, chtějí prostě dosáhnout účinek.

Pro Amazon se, jak se zdá, akce vyplatila. Od půlnoci do 11.30 prodal více než 59 000 DVD a Blue-Ray disků, více než 29 000 kusů parfumerie, 12 000 pánví, 10 000 balíčků kávy, 9 000 elektrických zubních kartáčků a 7 000 sluchátek, uvedl prodejce.

zdroj: www.die-zeitungen.de