Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vysoká konzumní síla se koncentruje v novinách

26. 7. 2016

Vysoká konzumní síla se koncentruje v novinách

Spotřebitelé s vysokou kupní silou mají vysokou mediální preferenci pro noviny. Ukazují to výsledky německé studie o mediálním trhu Best for Planning.

Jak ukazuje vyhodnocení studie Best for Planing, koncentruje se v novinách výrazně vyšší nákupní síla než v televizi. Kupující, kteří mají zvlášť vysoký spotřební potenciál (horní příjmová třetina) a kteří své nákupy věcí denní potřeby v minulých 12 měsících realizovali především v supermarketech, obchodních domech u diskontních prodejců a v drogeriích, jsou zvlášť intenzivními čtenáři novin. Dávají přednost čtení novin před televizí.

Best for Planning mediální kompas zobrazuje mediální preference jednotlivých cílových skupin. Ukazuje, jak silně jednotlivá cílová skupina využívá určitý kanál.

Při porovnání mediální afinity této skupiny spotřebitelů se ukazuje, že dobře vydělávající, kteří pravidelně nakupují v supermarketech, upřednostňují významně noviny před televizí (index 114pro preferenci deníků proti indexu 98 pro televizi). Tato preference dobře vydělávajících pro noviny se ukazuje u každého komoditního segmentu a platí také pro nákupy zboží denní potřeby i pro nákupy nábytku, elektroniky a konfekce.

zdroj: www.die-zeitungen.de