Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vydavatelství Gannett využívá datové nástroje k růstu lokální automobilové inzerce

20. 7. 2016

Vydavatelství Gannett využívá datové nástroje k růstu lokální automobilové inzerce

Automobilový business stále nabízí příležitost místním mediálním podnikům.

Gannett učinil z aut klíčovou prioritu v rámci svého lokálního prodeje inzerce a strategie zaměřené na inzertní klienty. Strategie je založena na poskytování hloubkového pohledu lokálním prodejcům za použití různých datových zdrojů, nových sofistikovaných nástrojů a tržně orientovaného podání obsahu pro individuální dealery.

Nový výzkumný nástroj Lift byl vytvořen jako úhelný kámen expanzivní tržní strategie v segmentu automobilů. Nástroj kombinuje prodeje dealera a data o zásobách, zajišťuje, že zprávy o prodeji budou dealerům umožňovat lépe přizpůsobit jejich marketingové plány.

Lift je webová platforma, která integruje základní geografická data dealera, registrační data a údaje o změnách zásob. Poskytuje celostní pohled na okamžitý výkon. Za použití těchto informací mohou vedoucí prodeje sledovat marketingovou neefektivitu a posílit svůj potenciál pokud jde o značku i trh.

Navíc tato platforma je kritickým nástrojem pro vytvoření přehledu o datech prodejce a poskytuje měřítka pro posuzování okamžitého výkonu, konkurenční pohled a rychlé nalezení prodejních příležitostí.

Lift je klíčový nástroj pro zachycení vývoje, ale také pro významné okamžité investice. Všichni zaměstnanci od manažerů po prodejce měli příležitost individuální trénink v oblasti dat, nástrojů a jejich využití.

Po reportování o tržních trendech a dat obchodní zástupci rozliší, kde se mohou dealeři uchytit z hlediska segmentu či modelů. Tento segment poskytuje zástupcům vhled, který jim ujasní, se kterými dealery se dostat dále a odhalit příležitost.

Je důležité pochopit, který typ dealerství dává největší smysl pro zaujetí na co nejhlubší úrovni, a který typ dealerství by měl být využit na úrovni transakcí.

Tato strategie se Gannettu vyplatila, což se projevilo na zvýšení objemu automobilové inzerce a prohloubilo jeho vztahy s lokálními dealery.

zdroj: www.inma.com