Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Noviny jako pomocník při nákupech

30. 6. 2016

Noviny jako pomocník při nákupech

Prvním cílem obchodní reklamy je podpora odbytu a současně vysoký zásah.

Klasická tištěná obchodní reklama zaujímá v mediamixu německých zadavatelů reklamy ze segmentu jednotlivého prodeje špičkovou pozici. Přitom také obchod sází na šířeji rozprostraněný mediamix a investuje do nových formátů, aby se vyrovnal s měnícím se spotřebním chováním zákazníků. Ale na druhé straně tištěné reklamní formáty dosahují nejvyšší návratnost marketingových investic (ROI), jak ukazuje studie „Marketingmonitor Handel 2015-2018“.

Noviny jsou nejdůležitější informační pramen pro zákazníky

Prospekt a inzerce v novinách dosahují vysoké účinnosti, jak ukazuje také výzkum ZMG-Bevölkerungsumfrage 2015. Zákazníci se v novinách informují aktivně. Novinová reklama je pro ně nejlepší možnost, jak se informovat o nabídkách prodejců a obchodů.

42 procent Němců udává, že inzerce a reklama v novinách je pro ně nejdůležitější informační zdroj před nákupem. Jiné formy reklamy prodejců oceňují níže: přímá distribuce do poštovních schránek (32%), reklama v reklamních listech (31%), internetová reklama (23%), televizní reklama (16%), rozhlasové spoty (10%). Všechny ostatní reklamní prostředky hrají slabší roli pro přípravu k nákupům.

Čtení dopoledne

Navíc profituje reklama obchodníků z toho, že noviny jsou intenzivně čteny dopoledne. 66 procent čtenářů má již noviny přečteny předtím, než jde na nákup, což znamená i inzeráty a aktuální nabídky obchodníků. To zvyšuje bezprostřední příležitost k působení, neboť následně mohou být informace z reklamy využity při nákupu a zváženy v rámci nákupního rozhodování.

Z novin na nákupní seznam – to není dáno jiným médiím, jejichž konzumace je rozložena rovnoměrněji v průběhu dne.

zdroj: www.die-zeitungen.de