Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Britské noviny spojují své síly v reklamní kampani

24. 6. 2016

Britské noviny spojují své síly v reklamní kampani

Šest hlavních britských vydavatelů spojuje své síly v reklamní kampani, která bude probíhat napříč jejich 18 tituly, a která si klade za cíl lidem připomenout jedinečnou roli novin pro inzerenty, čtenáře i společnost.

Osmitýdenní kampaň, která odstartuje 2. září se objeví jak v tištěných, tak i v digitálních vydáních a v šesti různých variantách bude upozorňovat na pozornost a vliv, kterých noviny stále ještě požívají. Jedna z variant bude zobrazovat dva zpravodajské moderátory s rukama položenýma na novinách a s titulkem „Titulní strana v televizi každou noc? Naše.“ Dále pak čtyřicetivteřinový spot „Mediální motýli“, který rozvíjí myšlenku, jak je těžké dnes najít publikum, které vám poskytne svou pozornost, když všichni jen „surfují, rolují a přeskakují“. Oproti tomu jsou novinoví čtenáři „vnímaví, zapojení a upoutaní“.

Kampaň také klade důraz na kupní sílu čtenářů a přichází s názorem, že stále více lidí ve věku 18–24 let se pro zpravodajství obrací k nim spíše než na TV. „Technologie a příchod technologických společností změnila cesty, kterými hledáme informace, což znamená, že významná úloha novin, kterou ve společnosti mají, se může někdy zdát opomíjená,“ řekl Rufus Olins, výkonný ředitel Newsworks, která kampaň organizačně zajišťuje. „Cítili jsme, že nastal čas lidem připomenout práci, kterou děláme a její mimořádný vliv na rozhodování a názory lidí,“ dodal.

Zdroj: www.warc.com