Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Časopisy vykazují největší návratnost reklamních investic

21. 6. 2016

Časopisy vykazují největší návratnost reklamních investic

Na konferenci Advertising Research Foundation Audience Measurement 2016 Nielsen Catalina Solutions (NCS) prezentovala studii návratnosti reklamních investic (ROAS) pod názvem Ano, reklama funguje, a jaké je teď moje ROAS napříč mediálními platformami.

Ta ukázala, že časopisy poskytují největší návratnost s průměrným výnosem 3,94 dolarů na každý dolar vynaložený na reklamu. Na druhém místě s 2,63 dolary za každý dolar skončila on-line reklama.

„V uplynulém roce došlo k převaze důkazů, které prokázaly účinnost tiskové reklamy a sílu časopiseckého média,“ řekla Linda Thomas Brooks, prezidentka a výkonná ředitelka MPA – Association of Magazine Media. V průběhu let 2004–2015 bylo NCS analyzováno téměř 1 400 kampaní na 450 značek u sedmi populárních kategorií: děti, domácí mazlíčci, zdraví a krása, smíšené zboží, jídlo, nápoje a OTC. Datové sady NCS integrují 90 mil. domácností, přičemž každá z mediálních platforem v jednom zdroji determinuje postupný dopad reklamního účinku.

Britta Cleveland, viceprezidentka Research Solutions, Meredith Corporations dodává: „Vedle úspěchu MPA v širokém odvětví tištěných časopisů a ukončení více než 60 studií v Meredith Corporation jsme v roce 2012 spustili program podpory prodeje, a nyní máme možnost nahlédnout do téměř 1 400 NCS kampaní, které označují časopisy jako platformu, která má největší návratnost výdajů na reklamu ze všech médií.“

Více na www.fipp.com