Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vydavatelé mohou získat nové řešení proti blokaci reklamy

21. 6. 2016

Vydavatelé mohou získat nové řešení proti blokaci reklamy

Firma Oriel se sídlem v Londýně uvedla na trh plugin pro WordPress, největší redakční systém na světě, který spravuje více než 60 mil. webových stránek.

Firma tvrdí, že plugin, jehož instalace trvá pouhé dvě minuty, což pro vydavatele znamená, že nemusí psát žádné kódy či instalovat jakékoli skripty na svých webových stránkách. Tato aplikace jim dává přístup k analytickým nástrojům, které umožňují pochopení motivace návštěvníků, kteří blokovací software používají. Kromě zabezpečení dodávky webového obsahu je software firmy Oriel navržen tak, aby povoloval pouze kvalitní reklamní formáty a blokoval například pop-up okna nebo flash reklamy. „V první řadě nechceme být tím, kdo vnucuje tzv. odpadní reklamu, která blokovací software stvořila,“ řekl Aidan Joyce, generální ředitel společnosti Oriel v rozhovoru pro The Drum. Joyce také argumentoval tím, že většina uživatelů, kteří si blokovací systémy instalují, nemá nic proti přiměřené reklamě výměnou za poskytování kvalitního obsahu zdarma, ale s reklamou, která je obtěžující. „Z celé této záležitosti, která se blokování reklamy týká a již delší dobu se o ní diskutuje, vznikla jedna úžasná věc, a to, že promluvil uživatel. Je to pravděpodobně největší on-line protest na světě,“ řekl Joyce.

„Vydavatelé se vzpírají a technologie, jako je tato, také určitým způsobem reaguje, ale také dává jisté záruky, že budeme poskytovat lepší uživatelskou zkušenost. Domnívám se, že pokud vydavatelé budou zveřejňovat rozumnou reklamu, která je rychlá, bezpečná a nebude narušovat soukromí, bude to velmi solidní obchod.“ Joyce dodal, že nový plugin bude cennější spíše pro malé a střední vydavatele, kteří nemají takové technologické možnosti dát na své webové stránky platební brány a proti adblockerům se účinněji bránit. Joyce v prohlášení své firmy také uvedl, že je velmi smutné, že jsou to právě menší vydavatelé a tvůrci obsahu, kteří tímto problémem trpí nejvíce.

Zdroj: www.warc.com