Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Růst času stráveného konzumací médií se zpomaluje

17. 6. 2016

Růst času stráveného konzumací médií se zpomaluje

Díky multitaskingu zvládnou američtí dospělí vmáčknout do své bdělé části dne 12 hodin a pět minut mediální konzumace, což je téměř o hodinu více, než tomu bylo v roce 2011. V současnosti již tato denní hodnota roste velmi pomalu a mezi lety 2016 až 2018 se očekává její nárůst o pouhé 3 minuty.

Zatímco mobilní zařízení umožňují svým uživatelům konzumovat mediální obsah kdykoli a kdekoli, čísla naznačují, že bod nasycenosti se blíží, a jak uvádí zpráva eMarketer, zvýšení času stráveného s jedním médiem bude už jen na úkor dalšího.

Klasická televize (ne ta digitální) i přes klesající tendenci zůstává největší součástí „mediálního dne“ typického dospělého Američana. Čas s TV zdaleka překračuje vše, co se dá zařadit do kategorie „digitální“.  eMarketer předpovídá, že zatímco digitální video je na vzestupu, součet prohlížení na mobilních i pevných zařízeních bude menší, než jedna čtvrtina času stráveného sledováním klasického televizního vysílání. (Všimněte si ale, že 14 z 26 minut denně strávených s „dalšími připojenými zařízeními“ v roce 2016 bude připadat na digitální video, kdy uživatel používá pro přístup k digitálnímu videoobsahu, jako např. program na Netfixu, tzv. smart TV.) Je to známka síly digitálního videa, které bude po většinu prognózovaného období spíše růst. I při jeho rychlém růstu ale tvoří stále jen malou část konzumačního času ve srovnání s klasickou televizí, která bude i nadále zabírat téměř čtyři pětiny času, který dospělí v USA věnují sledování videa.

Zdroj: emarketer.com