Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Bezplatný webinář FIPP o adblockingu

8. 6. 2016

Bezplatný webinář FIPP o adblockingu

Dne 23. června proběhne bezplatný webinář pořádaný FIPP o adblockingu vedený Dr. Johnnym Ryanem z PageFair.

Dne 23. června 2013 se ve 14.00 hodin britského času uskuteční speciální webinář Dr. Johnnyho Ryana z PageFair pořádaný mezinárodní organizací vydavatelů časopisů FIPP , na němž se s účastníky podělí z hloubkovými poznatky o adblockingu vycházejícími z nejnovější studie agentury PageFair o adblockingu.

Webináře se může zúčastnit maximálně 100 osob, takže po přihlášení 100 zájemce bude registrace uzavřena. Registrovat se je možno prostřednictvím webové odkazu uvedeného zde

Webinář je bezplatný.

Začátkem června PageFair vydala rozsáhlou zprávu o užívání adblockingu. Poznatky z ní se staly součástí headlinů na celém světě. Zpráva ukazuje, že adblocking je typický nejen pro mobilní komunikace v některých oblastech, ale že výzvou se stává adblocking v aplikacích.

Webinář je originální příležitostí, jak získat přehled, který jde za rámec headlinů.

 

Základní fakta:

Nejméně 419 milionů lidí (22 % ze všech 1,9 miliardy uživatelů smartphonů ve světě blokuje reklamu v mobilním webovém přístupu.

Nyní mohou být blokovány reklamy na mobilním webu i v rámci aplikací.

V březnu 2016 se odhadovalo, že 408 milionu lidí aktivně užívalo mobilní adblockingové prohlížeče (to znamená mobilní prohlížeče, které defaultně blokují reklamu).

V břenu 2016 bylo 159 milionů uživatelů s blokováním inzerce v prohlížečích v Číně, 122 milionů v Indii a 38 milionů v Indonésii.

V březnu 2016 bylo v Evropě a Severní Americe 14 milionů měsíčně aktivních uživatelů mobilních adblockingových prohlížečů.

V září 2014 bylo staženo 4,9 milionu blokátorů obsahu a aplikačních adblockingů z app storů v Evropě a Severní Americe.

Zpráva je k dispozici na webové stránce pagefair.com/blog/2016/mobile-adblocking-report

zdroj: zpráva FIPP