Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Tisk má ohromně vysokou účinnost

7. 6. 2016

Tisk má ohromně vysokou účinnost

Tisková inzerce poskytuje funkční příspěvek k reklamní účinnosti kampaní a noviny jsou v tomto ohledu jedním z nejsilnějších mediatypů, prohlásil německý manažer GroupM Boris Schramm, který nevidí žádnou všeobecnou krizi tisku.

I když digitál zní z každých úst a na trhu se dynamicky rozvijí, nezmenšuje to význam tištěné reklamy. Mediální agentury v Německu se drží novin a časopisů a intenzivně se zajímají o tisk. Tato slova vyjádřil Boris Schramm, Managing Director německé větve agentury GroupM v interview pro odborný časopis Horizont 25. května 2016.

Nejde o to, zda digitál nebo tisk, neboť za oběma kanály stojí zcela rozdílné obchodní modely, které nefungují podle jedněch pravidel. Proto také není transformace tisku do digitálu heslem této hodiny, ale spíš jde o vytvoření integrované obsahové strategie. Proto se také vydavatelům radí, aby investovali do obou oblastí.

Tisk funguje výjimečně

Obecnou krizi vidí Schramm spíš než u vydavatelů v reklamním podnikání. Noviny jsou jedním z mediatypů, který přináší největší výnos, podle jeho mínění se to tak rychle nezmění.

Deníky hrají centrální úlohu

Také zadavatelé reklamy ví, že si mají reklamní účinnosti tisku cenit. Vlastní výzkumy ukázaly, že tisk má často výrazně vysokou reklamní efektivitu, uvádí Schramm. „Pokud nějaké odvětví zvlášť důrazně hledí na efektivitu své reklamy, tak je to obchod s potravinami. Pro společnost Aldi hrají deníky pořád ústřední roli, a proto sem vrátil část svého reklamního rozpočtu. To je samozřejmě silný argument pro deníky.“

Nyní platí pro vydavatele, aby nezastupitelnou roli zvýšení reklamní účinnosti díky inzerci v tisku podložili odpovídajícími výzkumy a vysvětlili proces účinnosti, míní Schramm.

 

zdroj: www.die-zeitungen.de