Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Jak zasáhnout inzercí mladé zájemce o koupi prvního automobilu

1. 6. 2016

Jak zasáhnout inzercí mladé zájemce o koupi prvního automobilu

Webové stránky a aplikace německých deníků jsou intenzivně sledovány příslušníky věkové skupiny 18-29 let se zájmem o koupi nového automobilu.

Webové stránky a aplikace novin zasahují cílovou skupinu mladých zájemců o koupi automobilu nejlépe. Aktuální výsledky německé studie médií a trhu Best for Planning poskytují o této cílové skupině jasný výsledek. Webové stránky a aplikace novin jsou významně nadprůměrně sledovány.

Mladí lidé užívají digitální noviny nejintenzivněji

Kontakt na zákazníky mladých cílových skupin se stává stále více digitálním, vysvětluje Matthias Zimmer, vedoucí oddělení marketingového poradenství německé novinové marketingové společnosti ZMG. Rozhodujícím ale je, kterými digitálními kanály zadavatelé reklamy účinně zasáhnou žádané cílové skupiny.

Prostřednictvím výzkumu Best for Planning ZMG získala údaje o mediálním chování relevantních cílových skupin: 18 až 29 letí, kteří usilují o koupi nového vozu, čtou zvláště často digitální obsahy novin. S hodnotou indexu afinity 155 leží digitální čtení novin ještě před čtením digitálních verzí časopisů nebo tematických portálů.

Pomocí digitálních novin získávají výrobci automobilů dvojnásobek: mladé zákazníky a fanoušky, říká Matthias Zimmer.

zdroj: www.die-zeitungen.de