Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Novinový inzerát Mercedesu s historickým motivem

20. 5. 2016

Novinový inzerát Mercedesu s historickým motivem

Kreativní agentura Mercedesu Antoni využila „první pokutový lístek na světě“ pro novinový inzerát s historickým motivem, kterým podporuje asistent dopravních značek.

Pokutový lístek píše dějiny – dějiny Mercedes-Benz, takříkajíc. Dokumentuje to novinový inzerát, který byl publikován o svatodušních svátcích v deníku Badischen Zeitung. Inzerát vyznačuje významný den roku: přesně před 121 lety, 16. května 1895, byl vystaven pravděpodobně první pokutový lístek na světě v bádenském Denzlingenu.

Motorový kůň Benz na nevázané jízdě

Pokuta ve výši tří marek byla udělena Alexandru Gütermannovi, protože se svým motorovým koněm Benz projížděl Denzlingen takovou rychlostí, že u jednoho hospodářství roztřepotal závěsy. Takový čin musel vrchní úředník Kroha vyřešit, což po více než sto letech posloužilo jako námět pro silný novinový inzerát.

Omluva prostřednictvím novinového inzerátu

Mercedes-Benz se dnes za tuto razantní jízdu v novinovém inzerátu omlouvá Denzlingenským. „Sorry Denzlingenští, už se to nestane“, hlásí text umístěny v inzerátu. Proto mají nové modely Mercedesů třídy E asistent dopravních značek, který řidiče upozorňuje na předepsanou rychlost a také zajišťuje její dodržování. Takže žádné závěsy už se nebudou třepotat z důvodu razantní jízdy.

Mimo tohoto novinového inzerátu použil Mercedes Benz také film na sociálních médiích.

zdroj: www.die-zeitungen.de