Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nová zpráva o výzkumu Ad Blockingu pro kongres WAN-IFRA v Cartageně

19. 5. 2016

Nová zpráva o výzkumu Ad Blockingu pro kongres WAN-IFRA v Cartageně

Blokování reklam upoutalo v poslední době pozornost vydavatelů po celém světě a vzbuzuje otázku, jak zlepšit zážitek uživatelů on-line obsahů. To je klíčová otázka, kterou se zabývá právě zveřejněná zpráva WAN-IFRA, která bude v příštím měsíci prezentována na World News Media Congres v Cartageně.

Zpráva v rozsahu 76 stran, která hodnotí důsledky a strategie Ad Blockingu pro vydavatele, je nejucelenějším výzkumem současnosti a je vyvrcholením iniciativy WAN-IFRA z loňského léta, kdy svedla dohromady některé z předních vydavatelů, asociací a technologických společností, aby společně tuto rostoucí hrozbu začali řešit.

„Panovala jasná shoda, že tuto záležitost musíme řešit kolektivně“, řekl Vincent Peyrègne, ředitel WAN-IFRA, která v prosinci loňského roku představila pracovní skupinu složenou z evropských, amerických i asijských vydavatelů, která funguje jako centrum informací pro vydavatele, kde mohou sdílet osvědčené postupy, a která bude působit jako jednotný hlas s úkolem podporovat vydavatelský průmysl. Diskuze o tomto tématu se bude na vysoké úrovni konat i v kolumbijské Cartageně od 12. do 14. června 2016. Poslední den této konference bude Ben Shaw (WAN-IFRA Global Advisory) odpovídat na otázky, které vydavatelé budou k této problematice mít.

Ad Block Plus oznámil tento týden 100 mil. aktivních instalací, z tohoto údaje vyplývá, že blokování reklam je pro vydavatele rostoucí hrozbou.

Zpráva prostřednictvím několika případových studií zkoumá, jaké kroky podnikají někteří vydavatelé proti blokátorům reklamy.

Zde je pět klíčových poznatků, které z této zprávy vyplývají:

  • blokování reklamy i nadále roste, takže vydavatelé musí přijmout opatření,
  • nejefektivnější řešení pravděpodobně zahrnuje celou řadu akcí, jako například vylepšení reklamní zkušenosti u uživatelů, kteří ad blokátory nemají nainstalované,
  • vydavatelé by se měli zaměřit na mobilní reklamní příležitosti, které v prostředí on-line diverzifikují,
  • mnoho vydavatelů již začalo experimentovat s různými přístupy k uživatelům, kteří mají blokátory nainstalované,
  • přes všechna data jsou čtenáři skuteční lidé. Vše musí pramenit z jejich důvěry.

Zdroj: WAN-IFRA