Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Týdeník Euro z vydavatelství Mladá fronta bude vycházet i v čínštině

12. 5. 2016

Týdeník Euro z vydavatelství Mladá fronta bude vycházet i v čínštině

Týdeník Euro z vydavatelství Mladá fronta chystá nový čtvrtletník zdarma s názvem Euro Esence – Pražský magazín, který bude vycházet v čínštině a bude distribuován nejen v Česku, ale i v Číně. Nový magazín má představit české reálie a zejména české podnikatele čínským byznysmenům působícím především v Praze i v Číně.

Šéfem projektu je bývalý šéfredaktor měsíčníků ForMen a magazínu ZEN Jan Müller, který má zkušenosti s vydáváním ruskojazyčného ZENu. „Esence bude po všech stránkách výjimečný magazín,“ říká Jan Müller. „Úrovní textů i fotografií, grafických i typografickým zpracováním. Chceme prostě Číně představit z Česka to nejlepší. Nebudeme nijak politicky orientovaní, nebudeme nástrojem nějakých podnikatelských skupin. Budeme zcela suverénní periodikum, které se prosadí svojí kvalitou,“ dodává Müller. „Momentálně není pro Česko zajímavější trh než Čína a to ani mediálně. Věříme, že uspějeme a do budoucna budeme nový časopis vydávat i častěji než jednou za čtvrtletí,“ uvedl Michal Půr, šéfredaktor týdeníku Euro.

První vydání titulu s čínským názvem, který v překladu znamená Esence – Pražský magazín, se na předem vybraných místech objeví již 30. září letošního roku. Distribuce bude řízená. Čtvrtletník bude mít 150 stran a plánovaný náklad bude 15 tisíc ks. Magazín bude podpořen rozsáhlou marketingovou kampaní v outdooru (billboardová kampaň v Praze, Metrovision), v rádiích (Český rozhlas Radiožurnál, Expres rádio, Evropa 2, ZET rádio), v online titulech (Euro.cz, Finance.cz, Mediaguru.cz). Podpora proběhne i na sociálních sítích a v printu vydavatelství Mladá fronta. Speciální upoutávka bude rozeslána na databáze klientů.

 

zdroj: Tisková zpráva MF