Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Němečtí vydavatelé novin vyvíjejí nové digitální produkty pro mládež

12. 5. 2016

Němečtí vydavatelé novin vyvíjejí nové digitální produkty pro mládež

Prostřednictvím vývoje a zavádění digitálního obsahu pro mládež chtějí vydavatelé v první řadě zvýšit svůj zásah. Záměrem je přes hlavní produkt oslovit těžko zachytitelné a vysoce diverzifikované cílové skupiny mládeže a včas si je také získat. Toto sdělil Dr. Christoph Mayer, senior manager poradenské agentury Schickler ve své motivační přednášce k panelu „Mladí a bohatí – komu patří mládež?“ na mediálním setkání středního Německa (Medientreffpunkt Mitteldeutschland) v Lipsku.

Mayerovi poznatky se zakládají mimo jiné na studii „Trendy novinového odvětví 2016“ kterou představily BDZV a Schicler před nedávnou dobou. Podle ní pracuje téměř 87 procent největších vydavatelů (s více než 100 000 výtisky na vydání) v tomto roce na nových digitálních produktech pro mládež. Podnikatelský poradce potvrdil, že digitálně šířený tisk představuje nejlepší kanál, jak zasáhnout mladé publikum. Pro mladé je typická především charakteristika: mobil a messaging, WhatApp poráží Facebook a jejich zájem o politiku roste.

Dále Mayer ve své přednášce radí při vývoji nového produktu pro mládež nejdříve jako nezbytné přezkoumat jeho soulad se všeobecnou strategií podniku. Důležité musí být přitom „ odpovídající témata komunikovat v pojetí a řeči mládeže“, aby to nevyznělo plytce. Nové produkty mají být vyvíjeny také s ohledem a budoucnost a nejen na současnost.

Více informací o studii a Medientreffpunkt Mitteldeutschland najdete na webové stránce.

zdroj: www.bdzv.de