Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Druhý den konference FIPP London 2016 a udělení cen FIPP Research Awards

12. 5. 2016

Druhý den konference FIPP London 2016 a udělení cen FIPP Research Awards

Ve středu 11. května 2016 pokračovala druhým dnem akce FIPP London 2016, která zahrnuje několik odborných setkání vydavatelů časopisů z celého světa. Součástí programu druhého dne byl seminář FIPP Insight Forum o výzkumech časopiseckého trhu a vyhlášení výsledků mezinárodní soutěže časopiseckých výzkumu FIPP Insight Awards 2016.

Na programu odborných konferencí byla především témata týkající se inovací při vydávání časopisů, případně nových směrů, jimiž by se ve svém podnikání mohli vydavatelé časopisů v blízké perspektivě vydat. V rámci tohoto okruhu byl představen například projekt New York Times zaměřených na experimentální využití virtuální reality, což je jedním z možných směrů rozvoje, který tomuto vydavateli již přináší určité výnosy.

Tématu virtuální reality je také věnována část obsahu nové publikace Innovation in Magazine Media 2016-2017, která byla na FIPP London 2016 představena. Obsah publikace se zabývá, ale i jinými směry rozvoje časopiseckého podnikání, jako například změnám v kultuře řízení, hledání cest, jak čelit různým formám blokování inzertního obsahu u digitálních médií, hledání správných modelů distribuce obsahu a řadou dalších témat.

Jeden ze samostatných programových bloků byl věnován mobilním technologiím, jejich vlivu a využití na časopiseckém trhu. V rámci tohoto tematického okruhu byly představeny zajímavé projekty, jak například o využití dat ze sociálních sítí pro kontinuální možnost analyzovat strukturu čtenářů.

Podrobnější informace o jednotlivých zajímavých příspěvcích, jež byly na London 2016 představeny najdete na webu www.fipp.com v sekci zpráv.

V návaznosti na FIPP Insight Forum byly vyhlášeny výsledky letošního ročníku soutěže výzkumů časopiseckého trhu, jehož se zúčastnily inovativní výzkumné projekty z celého světa. Vyhodnocení soutěžících výzkumů provedla mezinárodní výzkumná komise FIPP pod vedením konzultanta Guy Consterdina. Výsledky soutěže letos byly vyhlášeny v jiné struktuře, než v minulých letech, takže se na stupních vítězů setkaly společně výzkumy národních asociací, jednotlivých vydavatelů či projekty přihlášené jinými subjekty.

Hlavním vítězem soutěže se stal výzkumný projekt americké asociace vydavatelů časopisů MPA s názvem Magazine Media 3600, který poskytuje souhrnná data o sledovanosti obsahu vydavatelských značek na různých platformách. Zlaté ocenění si odnesly výzkumy časopisy Economist o globálním chování, názorech a cílech generace milleniánů s názvem Gen-Narrators a výzkum vydavatelství Sanoma Media Belgium Brand Compass, jenž tvoří základ kvalitativního plánování inzerce v časopisech. Stříbrné ocenění získaly projekty jako například Best of Tracking německého vydavatelství Bauer Media či výzkum britské časopisecké asociace PPA Remaining the Magazine Subscription o prodeji časopisů na Amazonu.

Ocenění highly commended obdržel spolu se španělským výzkumem ARI 3600, což je aplikace výzkumu Magazine Media 3600, český výzkum agentury MEDIAN adMeter za hledání řešení pro měření sledovanosti obsahu tisku v crossmediální perspektivě, k čemuž agentuře blahopřejeme.

 

zdroj: zpráva FIPP