Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Stále více Němců odmítá reklamu do schránek

11. 5. 2016

Stále více Němců odmítá reklamu do schránek

Stále méně lidí chce dostávat adresnou reklamu do svých poštovních schránek. Rostoucí počet domácností odmítá vhazování reklamních sdělení.

„Reklamu do schránky – ne, děkuji!“ hlásá stále větší počet poštovních schránek v Německu. Tím se stávají uzamčené pro vhazování přímo adresovaných reklamních zásilek. Počet těch, kteří odmítají dostávat tuto reklamu, dosahuje v dimenzích Německa průměrně 24,1 % a stále roste. V roce 2015 zdobila známá nálepka „Prosím nevhazujte reklamu“ jen 23 procent poštovních schránek a nebo domovních dveří.

Především ve velkých městech je počet těch, kdo reklamu odmítají, nadprůměrně vysoký a dosahuje často více než 40 procent. Z německých měst je z tohoto hlediska na špičce Erlangen, kde je proti reklamě vkládané do schránek 57,2 procenta domácností. V deseti největších německých městech je odmítání reklamy uvedeno na třetině poštovních schránek. Přitom tendence tohoto jevu je rostoucí.

Přehledná mapa „odmítači reklamy“

Německá marketingová novinová společnosti ZMG zpracovala mapu, na níž jsou graficky znázorněny podíly odmítačů reklamy. Celkový přehled obsahující jednotlivé okresy a velká města v rámci spolkových zemí ukazuje, největší počty odmítačů reklamy jsou ve velkoměstech a městech s vysokým podílem studentů.

„Nevhazujte reklamu, děkuji!“ uvádí na svých poštovních schránkách 12,8 milionu osob. Zde se otevírá příležitost pro novinovou reklamu, protože více než polovina z těchto obyvatel je odpovědná za vedení domácnosti. 65 procent vyjadřuje názor, že občas nakupuje zboží dení spotřeby u diskontních prodejců. 8 milionů lidí z této skupiny jsou čtenáři deníků, uvedla Claudia Mika z vedení oddělení Media Service ZMG.

zdroj: www.die-zeitungen.de