Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | FIPP London 2016 zahájen

11. 5. 2016

FIPP London 2016 zahájen

Mezinárodní asociace vydavatelů časopisů FIPP uspořádala a 10. 5. 2016 zahájila v Londýně největší světové setkání časopiseckého průmyslu v tomto roce FIPP London 2016.

FIPP London se skládá z několika mezinárodních odborných konferencí a světového veletrhu časopiseckých licencí World Magazine Marketplace. V rámci jedné velké akce a a na jednom místě tak v letošním roce proběhnou všechny hlavní odborné konference pořádané FIPP v tomto roce. Další součástí programu je také seminář o výzkumech časopiseckého trhu FIPP Insight Forum 2016, který spolu s předáním cen nejlepším časopiseckým výzkumům FIPP Insight Awards proběhne 12. 5. 2016. V rámci programu akce byli také vyhlášeni vítězové mezinárodní soutěže mladých časopiseckých inovátorů FIPP Rising Stars of Media 2016. V této soutěži reprezentoval české vydavatele redaktor vydavatelství Economia Nikita Poljakov s projektem Top ženy Česka. Vítězi soutěže se stali Breton Fischetti z amerického vydavatelství Business Insider Inc., kde působí jako business development manažer, za vývoj systému e-commerce a Mieke Vlok z jihoafrického vydavatelství Huisgenoot, kde působí jako novinářka za inovativní přístup ke své práci.

Jako první prezentoval případové studie úspěšných projektů Toby Hoon z britského vydavatelství Immediate Media, které se zaměřuje na vydávání specializovaných titulů. Hovořil o tom, jak zaujmout čtenáře specializovaných titulů, protože lidé zajímající se o určitá zájmová témata představují velký rezervoár čtenářů. Jak upozornil, jedná se ve Velké Británii například o 1,5 milionu nevěst, 6 milionů cyklistů atd. Celý článek je zde

Dále upozorňujeme například na příspěvky o tom, jak časopis Economist získává nové čtenáře, tajemství úspěchu u milleniánů  či o možnosti využívání Facebook Instant Articles vydavateli časopisů. Na konferenci zazněla řada dalších vystoupeních zaměřených na různé aspekty vydávání časopisů a časopiseckého trhu jako celku. Informace o jednotlivých příspěvcích jsou publikovány na webové stránce www.fipp.com v sekci novinek.

Na Světovém veletrhu časopisů byly představeny některé nejnovější britské časopisecké tituly, jaké například dětský časopis Clangers Magazine vydavatelství Immediate Media vycházející obsahově z úspěšného dětského televizního seriálu a vycházející od 27. 4. 2016. Dále například časopis Explore History vydavatelství Imagine Publishing zaměřený na propojení témat cestování a historie.

 

zdroj: zpráva FIPP