Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Noviny jsou v Německu nejcitovanějším médiem

19. 4. 2016

Noviny jsou v Německu nejcitovanějším médiem

Mezi top 10 nejcitovanějšími médii v Německu bylo v prvním čtvrtletí 2016 celkem 8 novinových titulů. Nejlépe se umístily deníky skupiny Bild.

Nejčastěji citovaným médiem v prvním čtvrtletí tohoto roku byl deník Bild. Skupina Bild se umístila také díky svému titulu Spiegel v rámci pořadí citovanosti za minulé čtvrtletí. Vyplývá to z vyhodnocení agentury Media Tenor International zveřejněné prostřednictvím služby Kress.

Kress cituje Rolanda Schatze, CEO Media Tenoru International: „Významně stoupající dominance skupiny Bild v aktuálním pořadí citovanosti je jasně zřetelná. Více než čtvrtina měřených citátů pochází z titulů skupiny Spiegel.“

Vysoká relevance novin

Celkově ukázal aktuální ranking citací vysokou relevanci deníků Mezi desítkou nejčastěji citovaných médií se nachází osm titulů novin: Bild, Die Welt, Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Handelsblatt, Funke Mediengruppe, new York Times a Tagesspiegel.

Z televizních stanic se do top tenu dostala jen NDR (Nord Deutsche Rundfunk) na devátém místě. Veřejnoprávní celostátní kanály ARD a ZDF zůstaly na 13 a 14 místě.

Regionální noviny působí také silně

Nejen celostátní noviny, ale také regionální tituly se umístily velmi dobře v rámci citovanosti médií. Špičkového postavení z nich dosáhl Rheinische Post na 12. místě a Passauer Neue Presse na 20. místě. To ukazuje, že Rheinische Post je citován téměř stejně intenzivně jako berlínský deník Tagesspiegel a více než ARD nebo ZDF či rozhlasová stanice Deutschlandfunk, která se poprvé v letošním prvním čtvrtletí propadla pod 20. místo.

 

zdroj: www.die-zeitungen.de