Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Změna v řízení divize svobody tisku ve WAN-IFRA

14. 4. 2016

Změna v řízení divize svobody tisku ve WAN-IFRA

Larry Kilman, generální tajemník Světové asociace novin a zpravodajství WAN-IFRA opustil asociaci po dlouhé kariéře vedoucího záležitostí svobody tisku a rozvoje médií ve světě.

L. Kilman předtím, než se stal v červnu 2014 generálním tajemníkem francouzské části asociace, byl ředitelem komunikace WAN-IFRA a věnoval se řízení non profitní části věnované obraně tisku.

Vyjadřujeme mu poděkování za vynikající výkony při obraně svobody tisku v celém světě v uplynulých 18 letech. L. Kilman vytvořil souhrnnou strategii a zároveň dennodenně pomáhal WAN-IFRA získávat širší pozornost veřejnosti a vytvářet její zájem o nové oblasti, zejména o rozvoj médií. Jeho role ve fúzi WAN a IFRA v roce 2009 významně přispěla k bezproblémové integraci technických a obchodních služeb a hlavního poslání organizace.

Děkujeme Larry Kilmanovi za jeho významnou a dlouhodobou angažovanost pro naši organizaci a globální obec vydavatelů a šéfredaktorů a respektujeme jeho touhu po změně. Larry je významným obhájcem svobody tisku, který stojí v čele propagace a obrany hodnot svobodného a nezvislého tisku v celém světě. Vytvořil a udržoval výraznou síť přátel a podporovatelů svobody tisku, která pomáhala WAN-IFRA dosáhnout její současný status nenahraditelného partnera pro tisíce mediálních společností a institucí v celém světě. Přejeme mu mnoho úspěchů v nových profesních cílech, prohlásil CEO WAN-IFRA Vincent Peyregne, který převzal vedení komunikace a generální koordinaci non-profitní větve WAN-IFRA.

Larry Kilman pracoval ve WAN-IFRA od roku 1998 jako ředitel komunikace. Předtím působil jako novinář po dobu více než 20 let v Asii, Evropě a USA pro Associated Press, Rádio Svobodná Evropa a AFP. Pracovl jako ekonomický redaktor OECD v Paříži. Často vystupoval na konferencích, moderoval je, spoluúčastnil se řady aktivit privátního sektoru, občanské společnosti, vládních a mezivládních akcí. Byl odpovědný za každoroční zprávu o světových trendech v tisku a byl moderátorem Světového dne svobody tisku a dalších mediálně zaměřených aktivit UNESCO výroční konference International Press Institute, Africa Media Leaders Forum a tuctů konferencí zpravodajskými organizacemi v Brazílii, Španělsku, Velké Británii, Dánsku, Švédsku, Rusku, Koreji, Turecku a řadě dalších zemí.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA