Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nová éra měření čtenosti pro vydavatele

18. 3. 2016

Nová éra měření čtenosti pro vydavatele

Ve svém příspěvku publikovaném na webové stránce Newsworks.com se zamýšlí Simon Redican CEO organizace PAMCo, co přináší odvětví vydavatelů ve Velké Británii nový systém měření.

Minulý týden jsme zaznamenali vydávání nového celostátního deníku The New Day a přechod novinové značky The Independent a Independent on Sunday do digitální budoucnosti.

Jedná se o nejnovější případy potvrzující pravdu o odvětví, že vydavatelé jsou z hlediska platforem neutrální formou podnikání v oblasti vytváření obsahu. Přístup Trinity Mirror a ESI Media demonstruje, že digitální věk poskytuje vydavatelům bohatství distribučních kanálů, jak představit svůj obsah čtenářům takovým způsobem, který dává největší obchodní smysl.

Tento přístup k distribuci obsahu leží v pozadí jedné z největších iniciativ ve vydavatelském odvětví za poslední rok. Vydavatelské odvětví (časopisy, noviny a jejich agenturní partneři a reklamní klienti) v současné době pilotuje nový systém měření čtenosti. Audience Measurement for Publishers bude nakonec celkově bez duplikací ukazovat zásah vydavatelských značek v tisku, na PC, mobilech a tabletech.

Publishers Audience Measurement Company (PAMCo) fungující od 1. ledna 2016 převzala roli NRS Ltd. ve vytváření odhadů čtenosti pro vydavatelský průmysl.

Nový datový set AMP bude nejnovější Joint Industry Currency (JIC) – one currency jednotka. V rámci odvětví roste vědomí o tom, že systém JIC poskytuje transparenci a objektivitu, která není vždy zřejmá, pokud se díváme na výsledná data. Zejména při pohledu na digitální trh. JIC patří a je kontrolována inzerenty, agenturami a vlastníky médií na základě společně odsouhlasené metriky, která ukazuje dosah a spotřebu jejich jednotlivých sektorů.

Published Media měla za cíl představit celková data o čtenosti bez duplicit, která vydavatelům přinesou vyšší hodnoty. AMP zajistí, že klienti a vydavatelé nakonec reálně pochopí tento bezduplikační reach společný za všechny platformy.

PAMCo zapojila Ipsos a comScore, aby vytvořili vůdčí světový přístup k měření čtenosti vydavatelských médií. V srdci naší nové služby bude silný 5 000 členný digitální panel, který bude poskytovat data o duplicitách mezi digitální a tištěnou platformou, aby bylo jasnější, jak lidé konzumují obsah na více platformách.

Reálným bonusem pro vydavatele a agentury je použití odhadů čtenosti od comScoru v AMP. com Score byl vybrán UKOM, aby se stal dodavatelem standardních odvětvových dat pro měření digitální návštěvnosti. To znamená, že data AMP budou srovnatelná v myriádác h různých sektorů, které jsou digitální.

Ipsos bude dodávat 35 000 vysoce kvalitních face to face rozhovorů, které umožní získat data o čtenosti tisku a sociodemografii a zároveň budou tvořit jádro nového řešení. Ipsos také poprvé ve Velké Británii pilotuje přístup brand-first s cílem reflektovat neutrálně ve vztahu k platformě postavení vydavatelů v digitálním světě.

Pokud jde o face to face dotazování, je zajímavé poznamenat, že jedna z velkých výzkumných agentur, která se ucházela o kontrakt, navrhovala tento přístup. Špatná kvalita vzorků často pocházejících ze samosběrných online panelů byla označena za nevhodnou pro predikci eventuálních výstupů. To nám dává důvěru, že kombinace nejvyšší kvality, ověřené a důvěryhodné face to face dotazování spolu s pozdějším pasívním měřením digitální čtenosti bude poskytovat odvětví službu navrženou a vytvořenou pro 21 století.

Jako bývalého plannera, nákupčího, prodejce mediálního prostoru mě vzrušuje užitečnost nové služby. NRS PADD umožňuje vydavatelům prezentovat souhrnné údaje o tisku, PC a mobilech, ale neposkytuje reach a frekvenci pro plánování na všech platformách. To způsobuje, že při využití slouží jako implementační plánovací nástroj pro tisk, ale stěží něco jiného.

Mít příležitost plánovat čtenost značky na všech jejích platformách je neuvěřitelně vzrušující a má všechny druhy implementací, jimiž vydavatelé a agentury mohou být v obchodní interakci.

Raději než plánovat současný mix všech formátů v tisku a online impresí, vydavatelé mohou nabídnout klientům agentur kombinovaný prodej na všech platformách. Balíčky impresí, frekvence, reach a ratingy mohou být plánovány pro každou platformu.

Vydavatelé mohou znovu přehodnotit, jak balí své formáty, aby reflektovaly tyto nové plánovací přístupy. Týmy budou mít stále více jasno v případě používání proprietárních dat, která podporují výkonový marketing versus AMP data, která hledí na celý trh a reach značek a podporují prodej založený na rozsahu myriád návštěv, vše v unikátním kontextu silného obsahového prostředí.

Schopnost plánovat a zobchodovat mobilní návštěvnost, to samotné bude ohromný bonus pro vydavatele a zjednodušení využívání plánování a obchodování mohou základním způsobem změnit vztahy mezi agenturami a vydavateli.

Na úrovni strategického plánování AMP bude pokračovat v zásobování IPA Touch Points, čímž pomůže zařadit Published Media do širšího tržního kontextu.

V současné době pilotujeme náš nový přístup v první polovině roku 2016. Spolupracujeme také s našimi partnery v počítačových kancelářích, abychom zajistili, že koncoví uživatelé mohou být v interakci s daty takovým způsobem, který bude reflektovat jejich modernější nástroje. Mnoho práce musí být vykonáno při zajištění toho, že inzerenti, agentury a vydavatelé budou využívat maximálně hodnotu, kterou přinese AMP ve druhé polovině roku 2017.

Před námi leží vzrušující časy. PAMCo udělá vše proto, aby dodávala transparentní a objektivní měření vydavatelské audience na všech platformách.

Obracíme se na všechny v oboru, aby byli připraveni plně využít nejnovější oborovou jednotnou měnu. AMP může pomoci skutečný krok k prosperitě sektoru, který vytváří část nejoblíbenějšího a nejpopulárnějšího obsahu ve Velké Británii.

 

zdroj: www.newsworks.co.uk